MARYLAND COOKIES

Disse småkakene har vært mine favoritter siden jeg var liten. Jeg synes det er godt å steke de så de blir sprø, og med knasende mandler og biter av mørk kokesjokolade får disse kakene bein å gå på 🙂



 Denne oppskriften er ganske stor og gir ca. 120 småkaker

Du trenger:

400 gram romtemperert meierismør
2 dl brunt sukker
2 dl sukker
4 egg
8 dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
250 gram mørk kokesjokolade
200 gram mandler


Slik gjør du det:

  • Ha mykt meierismør i terninger i en bakebolle sammen med sukker og brunt sukker. Bruk en grind eller K-spade til å vispe smøret og sukkeret til en lysebrun krem.
  • Tilsett deretter ett og ett egg. Det er viktig å røre inn ett egg om gangen slik at du får blandet det godt sammen.
  • Hakk deretter sjokolade i små biter med en kniv, og gjør det samme med mandlene. Hvis du har en food-prosessor med knivblad kan du kjøre mandlene i denne, så slipper du bruke så lang tid på å hakke opp for hånd. Ikke hakk det for fint, det skal være litt grove biter.
Mandler til maryland cookies
  • Når eggene er blandet inn i smørkremen, sikter du inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker – bland dette godt inn.
  • Ha deretter oppi de hakkede mandlene og den mørke kokesjokoladen. Deigen vil da se ut slik som på bildet under.
  • Du kan enten steike småkakene med en gang, hvis ikke kan du sette deigen kaldt natten over.
  • Setter du den kaldt kan du trille ut små kuler av den kalde deigen slik jeg gjør på bildet under. Hvis ikke kan du bruke to teskjeer for å legge deigen over på bakebrettet.
  • Husk at kakene flyter litt ut under steiking så det er lurt å legge de på brettet med litt avstand mellom hver. Jeg legger ca 20 kaker på hvert brett
  • Stek kakene på 180 grader, midt i ovnen, på over- og undervarme, i ca 15 minutter. Avkjøl de på ris.
  • Jeg liker å steke de slik at de er sprø helt igjennom. Hvis du steker de så de blir myke vil de ikke holde like godt i kakeboksen. Prøv deg frem med størrelse på kulene og legg de med litt avstand på bakepapiret, siden de flyter ut i ovnen. Legg de over på rist når de er ferdig stekt og oppbevar småkakene i kakebokser.
  • Håper du vil teste ut oppskriften, ta kontakt om det er noe du lurer på <3

GOD JULEBAKST <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *