BLOMKÅLPURÉ-SUPPE MED SPRØSTEKT SPEKESKINKE

Dette er en enkel og veldig god suppe som kan serveres til lunsj eller som forrett! Så lenge du har blender eller stavmikser får du til å lage denne gode suppen. Jeg tilsetter trøffelolje som gir en ekstra god smak, og serverer den med sprøstekt spekeskinke. Det smaker også utrolig godt med syrlig rødløkschutney til denne suppen, strø litt over ved servering. Om du ikke spiser kjøtt, kan du bytte ut spekeskinken med finsnittet gulrøtter og purreløk som du steker lett i stekepanne med litt smør 🙂

Følg meg gjerne på instagram for oppdateringer når det kommer nye innlegg på bloggen, eller lik facebooksiden til Ida Maries mat.


Til ca 2 liter suppe trenger du:

  • ca. 2 blomkål
  • 1,5 liter lettmelk
  • 2 ss meierismør
  • Salt
  • Trøffelolje (kan sløyfes)
  • Spekeskinke (2 skiver pr. porsjon til forrett. 4 skiver pr. porsjon til lunsj).

Slik gjør du:

  • Rens blomkålen for blader. Skyll blomkålen i kaldt vann, og del den i grove biter.
  • Ha alt over i en kjele med 1,5 liter melk. Det kan være lurt å bruke en litt stor kjele så det får plass til å koke godt.
  • La koke i 20 minutter, til blomkålen er helt mør. Det er bedre å koke den for lenge enn å koke den for lite.
  • Når blomkålen er ferdig, ha litt og litt av blomkålen og melka over i en blender, tilsett smør og kjør til glatt puré.

TIPS!

Ikke ha for mye oppi blenderen om gangen. Varmen skaper et enorm trykk og det kan være lurt å holde godt på lokket når du setter på blenderen. Hvis du ikke har blender kan du bruke stavmikser.

  • Ha den fløyelsmyke pureen over i en kjele og smak til med salt. Du kan gjerne smake til med litt trøffelolje om du har det tilgjengelig. Synes du suppen er for tykk, spe med litt melk. Sett suppen på svak varme og hold suppen varm mens du steker spekeskinken.
  • Legg spekeskinke utover et stekebrett med bakepapir. Legg en og en utover og sett brettet inn i ovnen på ca. 180 grader i ca 5 min. Pass på at de ikke stekes for lenge, de blir fort brent! Men ikke ta de ut for tidlig, da blir de myke. Det er godt når de blir sprøstekt.
  • De skal se ca. sånn ut:
  • Server den gode suppen i en skål og strø over sprøstekt spekeskinke.
  • Du kan også tilsette annet garnityr som rødløkschutney eller finstrimlet purreløk og gulrøtter som du steker kjapt i en stekepanne med litt smør og salt.

Håper du vil teste ut denne gode og enkle suppen! Ta kontakt om du lurer på noe eller legg igjen en kommentar i feltet under oppskriften 🙂

Ida Marie <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *