HELSTEKT INDREFILET AV OKSE

Skal du ha gjester og biff står på menyen, anbefaler jeg deg å helsteike indrefileten. Du kan sette den inn ett par timer før gjestene kommer og du vil ha mer kontroll over stekegradene.

Følg meg gjerne på Instagram for å holde deg oppdatert når det blir lagt ut nye oppskrifter 🙂Du trenger:

Indrefilet av okse
Maldonsalt
Pepper
Meierismør
Timian
Hvitløk
Steketermometer


Slik gjør du:

 • Reinskjær indrefileten.
 • Ha på godt med salt og pepper. Har du ikke maldonsalt går det helt fint med vanlig salt.
 • Ha litt olje i steikepannen og la pannen bli skikkelig varm før du har indrefileten oppi. La den ligge å steke på høy temperatur i ca et minutt, før du snur fileten rundt. Pass på at du får brunet alle sidene på fileten.
 • Når fileten har blir brunet godt rundt på alle sider, legg fileten i en ildfast form. Ha deretter to-tre spiseskjeer med meierismør i steikepannen, sammen med knuste hvitløksfedd og gjerne litt timian om du har det. La smøret smelte og trekke til seg smak fra hvitløken og urtene.
 • Hell deretter smøret over indrefileten i den ildfaste formen.
 • Sett deretter termometeret inn i midten av indrefileten og still termometeret på 58 grader hvis du ønsker perfekt rosa kjerne. Er du glad i biffen litt mer stekt, anbefaler jeg en kjernetemperatur på 62 grader.
 • Sett den ildfaste formen inn i ovnen på 90 grader. Jeg pleier å snu litt på kjøttstykket med jevne mellomrom i smøret for å få god smak på kjøttet. La kjøttet stå i ovnen til du har fått den kjernetemperaturen du ønsker

TIPS!

 • Steker du flere fileter, eller har delt opp i mindre stykker, er det lurt å sette termometeret inn i det minste stykket. Når termometeret når 58 grader, tar du ut det minste stykket og de andre stykkene som er jevnstore, og setter termometeret inn i det største. Setter du termometeret inn i den største fileten fra starten av vil de mindre stykkene bli godt stekt når det største stykket får den ønskelige temperaturen. La stykkene du har tatt ut av ovnen ligge å hvile til alle stykkene er ferdig. La også det største stykket få hvile i 15-20 minutter. Putt gjerne filetene inn i ovnen ett par minutter og rull de rundt i smøret før du skjærer de opp.
 • Det er viktig at du lar kjøttet få hvile, hvis du kutter det for tidlig vil kjøttsaften renne ut, og du vil få en tørr biff. Del fileten opp i passe stykker og server med ønsket tilbehør. Husk at endestykkene blir litt bedre stekt enn resten, så det kan være lurt å gi disse til de som ønsker biffen sin litt godt stekt 🙂

Server indrefileten sammen med godt tilbehør som sellerirotpure med trøffelolje, hjemmelaget rødvinssaus, ovnsbakte småpoteter og rødløkschutney. Da lover jeg deg at både du og gjestene vil bli fornøyd 🙂

Håper du vil teste ut oppskriften! Legg gjerne igjen en kommentar eller ta kontakt hvis det er noe du lurer på!

Ida Marie <3

2 kommentarer

 1. Dette ser nyyydelig ut Ida 😍

  1. Tusen takk lena ☺️💛

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *