SJOKOLADEFONDANT

Sjokoladefondant er noe som faller i smak for både store og små. Det er utrolig enkelt å lage denne deilige desserten og den smaker helt fantastisk sammen med friske bær og nøttekrokan. Den skal serveres varm, og det passer derfor ekstra godt å servere den med vaniljeis eller sorbet 🙂

Følg gjerne Ida Maries mat på Instagram for å få med deg når nye oppskrifter kommer på bloggen 🙂


Sjokoladefondant med friske bær og bringebærsorbet


Denne oppskriften gir ca. 15 sjokoladefondanter

Du trenger:

250 gram meierismør
275 gram mørk kokesjokolade
250 gram sukker
8 egg
175 gram hvetemel
1 ts vaniljefrø (eventuelt 1 ts vaniljesukker)
0,5 ts salt


Slik gjør du:

Sett ovnen på 190 grader, på over- og undervarme.

Mål opp alle ingrediensene, slik at du har alt klart.

 • Hakk kokesjokoladen i litt mindre biter med en kniv.
  Smelt meierismøret i en kjele, trekk kjelen av platen, og tilsett hakket sjokolade. Rør med en slikkepott til sjokoladen har smelta. Tilsett deretter sukker, vanilje og salt – rør dette godt inn med en visp.
 • Visp sammen de 8 eggene og rør dem litt etter litt inn i sjokoladeblandingen.
  Sikt deretter hvetemel og rør inn litt etter litt i blandingen.
 • Hvis fondantene skal stekes med en gang, kan du gjøre klar formene. Hvis du får tak i slike former som på bildet under, er det best. Hvis ikke kan du bruke muffinsformer som har stive kanter, eller så kan du steke fondantene i små ildfaste porsjonsformer.
 • Jeg pleier å pensle bunnen og kantene med smør eller formfett, deretter har jeg mel oppi og rister melet godt rundt i formen. Jeg tømmer det resterende ut av formen igjen.
 • Deretter fyller jeg opp 3/4 av formen med fondantrøre.
 • Fondantene skal stekes på 190 grader, over- og undervarme, i ca 7 minutter. Det er viktig at ovnen er forvarmet.

 • Fondanten skal stekes så den har en rå kjerne. Det er bedre å steke den litt for lite enn litt for lenge. Du ser at den er ferdig når kantene er stekt og midten av fondanten fortsatt er flytende slik som på bildet over.
 • Hvis du lager klar fondantrøren ett par dager før den skal stekes, er det lurt å ha røren over i en sprøytepose og deretter oppbevare den i kjøleskapet.
 • Skal de stekes noen timer seinere, kan du ha røren over i formene og sette de i kjøleskapet tildekket med plastfolie. Hvis den stekes kald, kan den stå 1-2 min ekstra. Men følg med! 🙂
Sjokoladefondant med friske bær og bringebærsorbet

Fondanten skal serveres varm 🙂 Server gjerne fondanten med hakkede brente mandler som du finner oppskrift på her, sammen med friske bær og vaniljeis eller sorbet 🙂

Håper du vil teste ut denne oppskriften! Ta kontakt om det er noe du lurer på eller legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften.

Ida Marie <3

2 kommentarer

 1. Herregud det ser deilig ut 😍

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *