BRENTE MANDLER

BRENTE MANDLER



Du trenger:

400 gram mandler
3 dl melis
1 dl vann
1 ts salt
Vaniljefrø fra en vaniljestang


Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader.
Legg mandlene på et brett med bakepapir, og stek de i ovnen i ca 5 min.

Ta mandlene ut av ovnen og ha de over i en stekepanne eller en jerngryte. Du kan også bruke en vanlig kjele.

Ha oppi 3 dl melis, 1 dl vann, 1 ts salt, frøene fra en vaniljestang. Du kan få kjøpt vaniljefrø på små glass, tilsett en halv teskje av dette. Hvis du ikke har det, kan du bruke en ts vaniljesukker.

Kok opp alt sammen, mens du rører rundt.

La blandingen koke og sørg for at alt vannet fordamper og at karamellen blir brun, men ikke brent.

Når vannet har fordampet og melisen har blitt gylden brun og klistret seg rundt mandlene, fordel mandlene på et stekebrett med bakepapir.

Bruk en gaffel til å fordele mandlene utover, slik at ikke alt stivner sammen i en haug. Sett brettet til sides, og la det avkjøle seg, før du bryter mandlene fra hverandre og har de oppi små glass. Disse er perfekte å gi vekk i julegave.

Vil du har oppskrift på flere godsaker du kan lage til jul? Da anbefaler jeg deg å ta en titt innom de andre julefavorittene på bloggen. Oppskriften på Ida Maries fløtekarameller med og uten melkesjokolade, har blitt besøkt tilsammen nesten 40.000 ganger, så dette har blitt en slager. Oppskriften på seige og sprø kokosmakroner har også blitt bakt av mange 🙂

Håper du vil teste ut oppskriften!

Legg gjerne igjen en kommentar i feltet under oppskriften hvis det er noe du lurer på, eller ta kontakt her 🙂

Ida Marie <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *