KARAMELLPUDDING

KARAMELLPUDDINGDu trenger:

5 dl H-melk
5dl kremfløte
10 egg
150 gram sukker + sukker til karamell
1 ts vaniljesukker
2 vaniljestenger


Slik gjør du:

Du må første lage karamell som du skal ha i den formen karamellpuddingen skal støpes i.

Ha 200 gram sukker i en ren kjele med 0,5 dl vann. Sett kjelen på komfyren og la småkoke til vannet fordamper og karamellen begynner å bli brun. Ikke rør for mye i kjelen når du lager karamell, da kan den bli klumpete.

Når karamellen har blitt gylden brun, ha den varme karamellen over i en avlang brødform eller i små porsjonsformer. Pass på at karamellen ikke blir for brun, den fortsetter å koke litt i kjelen så her gjelder det å være rask å helle karamellen over i formen når den er brun nok.

Hell rundt på formen slik at karamellen renner utover hele bunnen og oppover kantene slik som på bildet under.

Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene med en skje.

Varm opp 5 dl melk og 5 dl fløte, med 150 gram sukker, 1 ts vaniljesukker og de 2 vaniljestengene som er delt.
Når melkeblandingen koker, trekk platen vekk fra varmen.

Ha 10 egg i en bakebolle og visp de godt sammen. Hell litt og litt av den varme melkeblandingen over eggene under stadig omrøring.

Når alt er blandet, sil blandingen over i formen som er kledd med karamell.

Sett formen i en langpanne som er fylt opp med varmt vann, slik at vannet går halvveis opp langs kanten på karamellpuddingformen. Sett langpannen inn i forvarmet ovn på 110 grader i mellom 40-60 minutter. Tiden kommer an på hvor stor form du bruker eller hvor god ovn du har. Har du dampovn kan du sette på dampprogram på 90 grader. Da kan det være lurt å ha plastikkfolie over så det ikke kommer vann fra dampen oppi karamellpuddingen.

Du kjenner at karamellpuddingen er ferdig når du trykker en finger oppå og du kjenner at massen har stivnet. Den skal være litt «geleaktig». Du kan også riste litt borti formen, for å se om puddingen har stivnet. Hvis jeg er usikker om den er ferdig, pleier jeg å ta en spiss kniv og stikker den midt i karamellpuddingen for å se om den er løs eller fast inni. Den stivner litt etter den har stått kaldt noen timer også, så den trenger ikke være helt stivnet når den er varm.

Når karamellpuddingen er ferdig tar du den ut av ovnen,  lar den kjøle seg litt ned på benken før du setter den i kjøleskapet. La den stå kaldt i noen timer til karamellpuddingen er kald.

Når puddingen er avkjølt, skjær langs kantene på formen og snu karamellpuddingen over på et serveringsfat, gjerne et fat med litt høye kanter, slik at karamellsausen ikke renner utenfor.

Karamellpuddingen kan serveres med kremfløte som du visper til krem sammen med litt av karamellsausen fra karamellpuddingen når den er ferdig. Jeg hakker litt brente mandler som jeg strør over.

Håper du vil teste ut oppskriften! Ta kontakt om det er noe du lurer på eller legg igjen en kommentar i kommentarfeltet.

Ida Marie <3

6 kommentarer

  1. Hvor mange personer holder denne til? ☺

    1. Hei ☺️ Litt vanskelig å si men vil tippe den holder til 6 personer. 8 hvis dere er småspiste 😅 god jul ❤️🤶🏼🎄

  2. Den plasten du har over formen inni ovnen. Smelter ikke den?

    1. Ikke på så lav temperatur 🙂

  3. Ser helt himmelsk ut 😍😍😍😍😍👌🏽

  4. Supergod karamellpudding 😍

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *