ENCHILADAS MED KYLLING

Enchiladas med kylling:


Denne retten faller i smak for både store og små. Du kan bytte ut kyllingfilet med biffkjøtt, kjøttdeig eller bare grønnsaker om du ønsker et kjøttfritt måltid.


Denne oppskriften er til 4 personer

Du trenger:

1 gul løk
1 rødløk
1 rød paprika
4 kyllingbryst (ca 700gram)
2 ss tacokrydder
3 fedd hvitløk
1 rød chili
2 ss nøytral olje
1 boks hakkede tomater
8 store tortillalefser
200 gram ost


Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

Kutt 1 gul løk, 1 rødløk og 1 rød paprika i strimler.
Finkutt 1 rød chili og 3 fedd med hvitløk.
Kutt kyllingfilet i passe store strimler
Rasp ca 200 gram ost til gratinering.

Bland 2 ss tacokrydder med kyllingstrimlene og 2 ss olje. Ha det i en brødpose slik at du får massert krydderet godt med kyllingstrimlene. Du kan bruke ferdig tacokrydder du får kjøpt i butikken, men råder deg til å lage selv med min enkle oppskrift. Du kan lage opp masse om gangen, så du har stående i skapet 🙂


Sett på stekepannen på fult og sørg for at pannen er skikkelig varm før du har kyllingstrimlene oppi.
La kyllingfileten ligge å steke ett par minutter før du snur det rundt og steker det lett på andre siden.

Når kyllingkjøttet begynner å bli ferdig, tilsett grønnsakene som du har kuttet på forhånd.

Rør grønnsakene godt rundt, og tilsett 1 boks med hakkede tomater.
Rør det godt sammen og la det putre i 5 minutter.
Smak til med eventuelt mer krydder eller salt.

Fordel blandingen på 8 store tortillalefser

Pakk lefsene inn slik at fyllet ikke renner ut.
Legg de deretter i en ildfast form og strø ost over.

Sett formen i forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter, til osten er gylden og fin

Server gjerne de fylte lefsene sammen med hjemmelaget salsa, hjemmelaget guacamole, fetaostsalat og rømme.

Håper du vil teste ut oppskriften 🙂 Ta kontakt om det er noe du lurer på, eller legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften!

– Ida Marie <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *