SANDEFJORDSMØR

SANDEFJORDSMØR


Denne smørsausen er veldig god til fisk og skalldyr. Man kan bruke sausen som en base og ha oppi forskjellige urter og rogn for å få forskjellig smak. Vil du tilsette rogn i sausen, anbefaler jeg at du gjør dette rett før servering.


DU TRENGER:

3 dl kremfløte
1 sjalottløk – finhakket
200 gram meierismør – kutt i terninger
Persille eller gressløk
ca 2 ss sitronsaft
Salt og kvernet pepper


SLIK GJØR DU:

Ha 3 dl kremfløte i en dyp og litt vid kjele sammen med finhakket sjalottløk.
La dette koke i 5-10 minutter, til fløten er redusert. Den skal bli ganske tykk. Rør litt i bunn under koking så det ikke brenner seg.

Når fløten har kokt i noen minutter, og blitt litt tykkere,

Trekk kjelen til side og tilsett litt og litt smør som du har kuttet i terninger, samtidig som du rører godt med en visp.

Rør godt ut hver terning før du tilsetter mer smør, slik at sausen ikke skiller seg.

Tilsett finhakket gressløk eller persille. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Ikke kok sausen etter du har hatt i smør, men varm den forsiktig opp rett før servering! 🙂

På bilde under serverer jeg pannestekt torsk med blomkålpure, syltet rødløk og sandefjordsmør 🙂

Ønsker du å tilsette rogn, er dette også veldig godt. Tilsett rogn rett før servering.

Ta kontakt om det er noe du lurer på, eller legg igjen en kommentar under oppskriften.

– Ida Marie <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *