SEIGE OG SPRØ KOKOSMAKRONER

KOKOSMAKRONER, SEIGE INNI OG SPRØ UTPÅ ♥


Hva med å lage deilige kokosmakroner, nå som det nærmer seg jul? Jeg synes de er best når de er seige inni, og sprø utpå. For at kokosmakronene skal holde seg slik frem til jul, er det lurt å fryse de ned, og ta de opp like før de skal serveres. De smaker ekstra godt om de varmes ett minutt i varm ovn, rett før servering 🙂

kokosmakronerklar


Oppskriften gir ca 60 kokosmakroner

DU TRENGER:

400 gram sukker
400 gram kokos
300 gram eggehvite (ca 8 eggehviter)
2 ts vaniljesukker


SLIK GJØR DU:

  • Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.
  • Skill 8 eggehviter fra eggeplommene, og ha det i en kjele med tykk bunn. Ha i 400 gram kokos, 400 gram sukker og 2 teskjeer med vaniljesukker og bland det godt sammen med en slikkepott. Bruk en slikkepott som tåler varme. Rør godt i bunn!
  • Sett kjelen på middels/høy varme. Pass på at eggehviten ikke stivner og klumper seg. Hvis du rører godt rundt hele tiden, så går dette fint.
kokosmakroner masse 1
  • Blandingen vil se litt løs ut i starten av oppvarmingen, slik som på bilde over, men den vil sette seg og bli mer «luftig» etterhvert.
  • Blandingen skal bli god og varm, og dette tar fra 5-10 minutter.
  • Når blandingen har blitt varm og «seig», og du ser sukkeret har smeltet litt inn i massen, tar du kjelen vekk fra varmen. Da ser den ca slik ut:
kokosmakroner masse
  • Fordel blandingen på stekebrett med bakepapir. Bruk to teskjeer til å fordele massen. 20 stk pr brett.
kokosmakroner rå
  • Stek kokosmakronene i forvarmet ovn på 200 grader i ca 8-12 minutter (midt i ovnen). Stek ett og ett brett om gangen.
  • Kokosmakronene er ferdige når de er gyldne og fine. De vil være litt «bløte» når de tas ut av ovnen, men de vil bli sprø utpå når de får kjølt seg ned.
kokosmakronerklar
  • Frys kokosmakronene ned i fryseposer. Eller oppbevar de på glass eller i en kakeboks hvis det ikke er lenge til de skal serveres. Det er lurt å fryse de ned for å bevare den seige konsistensen 🙂
  • Hvis de skal gis vekk i gave, er det fint å pakke de inn i celofanposer ♥
kokosmakroner 2
  • Håper du vil teste ut oppskriften! Ta kontakt om det er noe du lurer på 🙂

– Ida Marie ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *