PIZZASNURRER MED HAVREGRYN

HAVRESNURRER MED KREMOST OG PESTO


DSC_0731

Er du lei av matpakker med tørre brødskiver og kjedelig pålegg? Pizzasnurrer med havre i deigen metter godt og smaker kjempegodt til lunsj. Du kan velge hva du vil ha inni snurrene, men jeg har i utgangspunktet kremost, pesto og ost, og så varierer jeg med skinke, bacon, pølse eller pepperoni.

Det er lurt å fryse ned to og to i brødposer, så er det bare å ta opp fra fryseren og legge de i kjøleskapet kvelden før i en matboks. De kan også varmes frosne i mikroen i ett par minutter. Da blir de akkurat som ferske 🙂


CA 20 STYKKER

INGREDIENSER TIL DEIGEN
3,5 dl vann – varm opp
400 gram hvetemel
100 gram havregryn
1 ts salt
En halv pakke med fersk gjær

INGREDIENSER TIL FYLLET
ca 200 gram raspet ost
Pesto
3 ss kremost naturell
3 ss tomatpuré (kan sløyfes)
1 finhakket gul løk
Skinke, salami, pølse eller kjøttdeig. Du kan velge selv.
Jeg doblet denne oppskriften og brukte rester fra kjøleskapet. Skinke på den ene, pølse på den andre.


SLIK LAGER DU DEIGEN

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

  • Bland sammen 100 gram havre, 400 gram hvetemel og 1 teskje salt.
  • Bland ut gjæren i lunket vann (ca 37 grader) og hell alt over i bollen med de tørre ingrediensene.
  • Bland alt sammen godt i en kjøkkenmaskin. Jeg bruker Kenwood med eltekrok og kjører på lav hastighet i ca 5 min.
  • Når deigen har blitt knadd skikkelig sammen så den løsner fra bakebollen, sett den til heving i ca 30 min, til deigen har oppnådd dobbel størrelse.
  • Når deigen har hevet ferdig, kjevle den utover i en tynn firkant, på størrelse med et stekebrett.
  • Husk å snu deigen rundt underveis og strø litt hvetemel på slik at den ikke klistrer seg til benkeplaten.
  • Smør deretter utover ca 3 ss med naturell kremost, ca 3 ss med hjemmelaget pesto og eventuelt ca 3 ss med tomatpure.

  • Strø på ost og resten av fyllet.

(Du kan ha på hva du vil av fyll. For eksempel paprika, rødløk, gul løk, skinke, pølse, salami, kjøttdeig, kylling eller pepperoni)

Siden jeg doblet denne oppskriten og lagde to ruller, hadde jeg litt forskjellig fyll i begge.
Det er viktig å ha godt med fyll, slik at det blir godt å spise når man skal ha det med seg i matpakken.

  • Rull sammen «pizzaen»

  • Kutt deretter pizzarullen i ca 20 like stykker, med en skarp kniv.


– Legg snurrene på bakepapir i en langpanne eller ildfast form og la de stå på benken å etterheve i ca 20 min.

 Stek de midt i ovnen i ca 20 min, på 200 grader (over- og undervarme) til de er gyldne.

Passer perfekt i matpakka, eller til middag servert med salat og hvitløksdressing.

Håper du vil teste ut denne oppskriften.

– Ida Marie <3

1 kommentar

  1. Kjempegode pizzasnurrer😍ungene elsker de👌🏽👌🏽👌🏽👌🏽😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *