MYKE HORN MED HAVREGRYN

DEILIGE MYKE HORN MED LINFRØ, HAVRE OG SOLSIKKEFRØ


Hva med å lage opp masse deilige myke horn med havregryn, som kan spises til julefrokosten eller julekveldsen? De kan lages nå og fryses, slik at det bare er å ta opp fra fryseren og nyte deilige myke horn med godt pålegg 🙂 De smaker like godt etter de er fryst som de gjør ferske 🙂 Passer perfekt i jobb- og skolematpakkene også 🙂

horn med havre ferdig stekt

Oppskriften gir 48 horn

DU TRENGER:

1 liter melk
200 gram smør
1 dl havregryn
4 ss solsikkefrø
4 ss linfrø
4 ss sesamfrø
1700 gram hvetemel
3 egg
3 ts salt
2 ts sukker
2 pakker fersk gjær


SLIK GJØR DU:

 • Kutt 200 gram meierismør i terninger, ha det i en skål og sett det til sides. (Dette skal blandes i deigen mot slutten).
 • Varm opp 1 liter melk til fingervarmt (ca 37 grader)
 • Ha melka oppi en bakebolle. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok.
 • Ha i 2 pakker fersk gjør, 3 egg, 2 ss sukker, 3 ts salt. Bland dette godt sammen.
 • Tilsett deretter 1700 gram hvetemel, 4 ss solsikkekjerner, 4 ss sesamfrø, 4 ss linfrø og 1 dl havregryn.
 • La maskinen blande alt godt sammen på lav hastighet i ca 10-15 minutter.
 • Når maskinen har blandet alt og deigen slipper kantene, tilsett 200 gram temperert smør i terninger. Tilsett litt og litt smør slik at det får blandet seg godt inn i deigen. Den skal bli litt klissete 🙂
horn med havre
 • Sett deigen til heving en lun plass, (gjerne på varmekabler, eller ved siden av en ovn). Dekk til bollen med et rent kjøkkenhåndkle eller plastikkfolie, og la den heve til dobbel størrelse! Det kan ta alt fra 30 minutter til 60 minutter.
 • Når deigen har oppnådd dobbel størrelse ha deigen utover en ren kjøkkenbenk.
 • TIPS! Smør litt meierismør utover benken, så slipper du å bruke hvetemel! mye mindre søl av hvetemel og du slipper å få tørre horn. Det hvetemelet som skal være i horna er allerede blandet i deigen 🙂
 • Del deigen i 6 like store emner. Trill ut til en stor sirkel, og kutt i 8 «pizzastykker».
horn med havre pizza
 • Rull deretter ett og ett stykke fra den bredeste delen og innover mot spissen for å få den rette formen.
 • Legg på stekebrett med bakepapir og la de heve i minst 30 minutter før du pensler med sammenpiskede egg og strø sesamfrø eller solsikkefrø over. Vent med å pensle de, til rett før de skal inn i ovnen.
horn med havre solsikkefrøhorn med havre egg sesam

STEK HORNENE:

 • Stek de i ovnen på 180 grader (over- og undervarme) i ca 15-20 minutter, til de har fått en gylden og fin farge 🙂
 • Det blir 48 horn fordelt på 4-5 stekebrett. Stek ett og ett brett om gangen. Lag de andre hornene klare, og legg de klart på bakepapir hvis du ikke har nok stekebrett. Vent med å pensle de med egg, til rett før de skal i ovnen.
horn mange
 • Når horna er ferdig stekt, avkjøl de på benken. Frys de ned i fryseposer hvis de skal brukes noen dager seinere. De er like gode etter de er fryst som de er når de er ferske. Så anbefaler uansett å fryse de ned hvis de ikke skal spises samme dag de er lagd 🙂

Håper du vil teste ut oppskriften på disse nydelige hornene! De kan også trilles til rundstykker eller formes som baguetter 😀

– Ida Marie ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *