FLØTEGRATINERTE POTETER

FLØTEGRATINERTE POTETER MED LØK OG HVITLØK


Saftige gode fløtegratinerte poteter som passer perfekt til biff eller kylling 🙂

fløtepoteter ferdigg


DU TRENGER:

1 kg poteter
2 gule løk
3 fedd hvitløk
3 dl kremfløte
1/2 boks creme fraishe
Fersk timian
Fersk persille og gressløk (kan droppes)
Salt og pepper


SLIK GJØR DU:

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Vask poteter og kutt de i skiver. Jeg brukte poteter som hadde tynt skall, så jeg slapp å skrelle de.
  • Skrell 2 gule løk og kutt i tykke skiver.
  • Bland potetene i en ildfast form sammen med halvparten av løken og 2 ss olje.
fløtepoteter uten fløte
  • Sett potetene i ovnen i 15 minutter.
  • Når potetene står i ovnen – varm opp ett par ss med olje i en stekepanne, fres resten av løken sammen med 3 fedd hvitløk som du har kuttet i grove biter og 2-3 kvister med fersk timian.
  • Når løken har blitt blank. Tilsett en boks med fløte og en halv boks med creme fraishe. Kok opp smak til med salt og pepper.
  • Ta potetene ut av ovnen og hell av eventuell væske som har kommet ut av potetene. Ha potetene oppi fløteblandingen og bland alt god sammen.
Fløtepoteter fløte og creme fraishe
  • Ha i en halv bunt med finhakket persille om du har det 🙂
fløtepoteter med persille og løk
  • Sett formen i ovnen på 200 grader i ca 30-40 minutter 🙂
fløtepoteter ferdig 2
  • Ta ut av ovnen når potetene er ferdige og har fått en gylden farge, strø finhakket gressløk over om du har det.
  • Disse potetene passer perfekt til biff eller kylling.
Fløtepoteter ferdig!

Håper du vil teste ut oppskriften! Ta kontakt om det er noe du lurer på 🙂

– Ida Marie ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *