MEXICANSK TACOSUPPE

MEXICANSK TACOSUPPE


Hva med å droppe den vanlige fredagstacoen og heller lage hjemmelaget mexicansk tacosuppe? Så enkelt og så godt ♥

DSC_0113-001

ALLERGIER?

  • Glutenfri!
  • Laktosefri? Bytt ut fløten i suppen med kokosmelk, og velg garnityr uten laktose.
  • Ps! Hvis du ønsker vegetar – kan du bruke grønnsakskraft i stedet for kjøttkraft og velge bort kjøttdeig som garnityr

Denne oppskriften er til ca 4 personer

DU TRENGER:

2 gulrøtter
2 løk
1/4 purreløk
3 fedd hvitløk
1 rød chili (kan droppes)
1 skive sellerirot (hvis du har)
2 ss nøytral olje til steiking (solsikkeolje, rapsolje eller soyaolje)
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpuré

1 ts malt spisskummen
1,5 ts paprikapulver
1,5 ts salt
1/2 ts chilipulver (bestem selv hvor sterk du vil ha den)
3 ts sukker eller melis
1/4 ts malt muskatnøtt
1 ts tørket oregano (bruk fersk om du har det – 1 liten bunt)
1 liter kyllingkraft/oksekraft/grønnsakskraft (du kan bruke buljongpulver, bland ut med 1 liter vann)
1,5 dl fløte (Bruk kokosmelk hvis du ønsker laktosefri)

Velg selv hvilket garnityr du vil bruke ved siden av suppen, for eksempel:
Kjøttdeig
Ost
Tacochips
Rømme


Slik lager du suppen:

  • Begynn med å kutte alle grønnsakene. Hvis du gjør alt dette klart på forhånd er det veldig enkelt å lage suppen!
  • Finkutt løk, chili, hvitløk, purreløk og sellerirot.
  • Grovhakk gulrøttene, mål opp kraft/buljong, finn frem tomatpuré og hakkede tomater.

  • Mål opp krydder, sukker/melis og salt. Ha dette klart i en skål.

  • Varm opp en jerngryte eller en stor kjele med 2 ss olje. Fres løk, chili, purre, selleri og hvitløk til det er blankt.

  • Tilsett krydder, sukker/melis og salt.

  • Stek krydderiene sammen med grønnsakene ett par minutter.
  • Tilsett deretter tomatpuré, hakkede tomater, gulrøtter og kraft/buljong. La det koke i minst 15 minutter under lokk. Jeg tilsatte fersk oregano siden jeg ikke hadde tørket.

  • Når suppen har kokt i ca 15 minutter. Kjører du den glatt med en stavmixer eller i en blender/foodprosessor. Pass på så du ikke brenner deg! Dette er oppgave for de voksne!

  • Tilsett deretter kremfløte eller eventuelt kokosmelk.
  • Smak til suppen eventuelt med litt mer salt, tørket chili eller sukker/melis.
  • Suppen kan serveres som den er, eller med valgfritt tilbehør.Jeg serverte suppen med ost, tacochips, rømme og kjøttdeig. Kjøttdeigen stekte jeg og tilsatte 1 ts spiskummen, 1 ts paprikapulver, 1 ts chilipulver, 0,5 ts sukker og litt salt og 1 dl vann.

  • Håper du vil teste ut denne oppskriften! Suppen falt virkelig i smak her hjemme!


– Ida Marie ♥

Ta kontakt om det noe du lurer på 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *