HAMBURGER MED CHILIMAJONES

HAMBURGER MED CHILIMAJONES OG SYLTET RØDLØK


Hamburger med smeltet ridderost, sprøtt bacon, hjemmelagde hamburgerbrød, rødløkschutney og chilimajones ♥

DIGG DIGG DIGG!

hamburger nærbilde
  • Hjemmelaget hamburger er vel noe som slår det meste! Men det er god dressing og godt tilbehør som gjør det lille ekstra! 🙂
  • Jeg prøvde meg på Hellstrøms hamburgerbrødoppskrift. Deigen er litt kompakt, så det er lurt å holde igjen litt hvetemel. Det kan også være lurt å ha god tid, slik at de får tid til å heve seg store og luftige. Hamburgerbrødene kan lages opp dagen/dager før du skal lage hamburgerne, men det er da viktig at de fryses ned, slik at de får et ferskest mulig resultat når du skal bruke de

Denne oppskriften er til 4 hamburgere, men hamburgerbrødoppskriften gir ca 10 hamburgerbrød.

DU TRENGER:

TIL HAMBURGERBRØDENE:

0,5 kg hvetemel
2,25 dl lettmelk
25 gram sukker
5 gram salt
20 gram fersk gjær
1 egg
25 gram smør

TIL HAMBURGERNE:

800 gram karbonadedeig
Salt og pepper

TIL CHILIMAJONESEN

Ca 1 dl hjemmelaget majones eller en pose med majones
Smakes til med chiliketchup (sriracha chili ketchup) eller finhakket chili og chilipulver

TIL SYLTET RØDLØK

2 rødløk
Saften fra 1 sitron, ca 4 ss
2 ss sukker

TILBEHØR

Hjertesalat
Rucculasalat
Baconskiver – sprøstekt
Agurk i skiver
Potetbåter


SLIK GJØR DU:

Lag hamburgerbrød, for oppskrift, trykk på bildet under 🙂

hamburgerbrødd

LAG DEN SYLTEDE RØDLØKEN

Oppskriften finner du ved å trykke på bildet ↓

rødløkschutney

SLIK LAGER DU CHILIMAJONES:

  • Lag hjemmelaget majones, oppskrift finner du her
  • Hvis du ikke har tid til å lage majonesen selv, kan du kjøpe ferdiglagd. Bruk ca 1 pose.
  • Bland majones sammen med chiliketchup eller chilipulver. Smak til! Du bestemmer selv hvor sterk du vil ha den.
  • Kutt gressløk så fint du kan, og bland inn i majonesen (kan sløyfes).

SLIK LAGER DU HAMBURGERNE:

  • Bland sammen karbonadedeig. Ha litt salt og pepper i.
  • Form til fire like store burgere.
  • Sett stekepannen på full styrke, og brun burgerne i litt olje, ett par minutter på hver side.
  • Legg de over på et stekebrett, legg på valgfri ost. Jeg syns ridderost gir en god smak.
  • Stek de i ovnen i 5-10 minutter på 180 grader, etter hvordan du vil ha de stekt.

Legg gjerne hamburgeren opp på et stort fat eller en skjærefjøl!

  • Legg godt med chilimajones på bunn av brødet
  • Ha på hjertesalat og ruccula som du har skylt i kaldt vann
  • Legg på ett par skiver med agurk
  • Legg deretter burgeren oppå
  • Deretter syltet rødløk og eventuelt litt chiliketchup om du ønsker den litt sterk.
burger hamburger
  • Topp med bacon og hamburgertoppen som du har smurt med masse deilig dressing!
  • Tre gjerne et grillspyd eller en spisepinne igjennom burgeren slik at den ikke ramler fra hverandre!
sliders

♥ DIGG ♥ DIGG ♥ DIGG

hamburger


Jeg serverte hamburgerne sammen med bakte båtpoteter!

  • Kutt poteter i båter. Ha på olje, salt, pepper og eventuelt andre krydderier!
  • Stek på 200 grader i ildfastform, i ca 30 minutter!

Håper du vil teste ut oppskriften!

– Ida Marie ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *