KYLLINGBURGER MED AIOLI OG BRIE


CRISPY KYLLINGBURGER MED AIOLI OG BRIE


Digg burger med aioli, brie, sweet chili saus og salat!

kyllingburger


TIL 4 BURGERE TRENGER DU:

4 stk kyllingfilet
4 never med Cornflakes
3 egg
En liten bit med Brie de Paris, du kan også bruke mozarella hvis du liker det bedre
Maldonsalt (eller vanlig)

Sweet chili saus

TILBEHØR:

Tomat
Crispy salat
Rødløk

DRESSING:

Hjemmelaget aioli (følg denne majonesoppskriften og tilsett hvitløk)

Hvis du ikke vil lage selv, kan du blande sammen:
1/2 boks rømme
2 ss majones
1 fedd hvitløk
Litt salt og pepper.

4 hamburgerbrød (Vil du lage halvgrove hamburger brød, følg denne oppskriften)


Bland knust Corn Flakes med maldonsalt og pepper. Jeg har i godt med maldonsalt, siden cornflakesen er så søt.
Du kan også ha i andre krydder om du ønsker det. Jeg har av og til i tørket chili og persille.

Visp sammen egg og ha det i en skål.

Kutt kyllingfiletene klare. Legg kniven på langs og lag et lite snitt nesten igjennom hele fileten,
brett den ut slik at den blir større men tynnere. da er det enklere så steke den ferdig.

Dypp kyllingfiletene i egg og deretter i cornflakesblandingen.

Stek de i varm steikepanne med litt nøytral olje (solsikkeolje) og litt smør.
strø gjerne over litt maldonsalt på når de stekes!

Stek de godt på begge sider, pass på at de blir gjennomstekt, sjekk den tykkeste delen av kyllingfileten om er i tvil.

Lag aioli som vist lenger opp i oppskriften.

Kutt hva du vil av tilbehør. Jeg synes det er godt med salat, agurk, tomat og rødløk.

Smør aiolien på hamburgerbunn og hamburgertopp!
Ha på ønsket tilbehør, den stekte kyllingfileten, en skive med brie eller mozarella og hell på litt sweet chilisaus!

Enkel og godt mat, på under en halvtime!

Spør hvis det er noe du lurer på 🙂 legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet neders på siden 💛

– Ida Marie 💛

Husk å lik facebooksiden idamariesmat for oppdateringer, bilder og tips 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *