MYKE HORN MED OST OG SKINKE

MYKE HORN MED VALGFRITT FYLL SOM PASSER PERFEKT I MATPAKKA!


Hvis du ønsker horn uten kjøtt, kan du bruke hjemmelaget pesto, mozarella og tomat som fyll. Følg samme fremgangsmåte! 🙂

HORN MED OST OG SKINKE

DENNE OPPSKRIFTEN GIR 48 HORN

DU TRENGER:

1/2 liter vann
1/2 liter melk
1700 gram hvetemel
200 gram smeltet smør
2 pk fersk gjær
3 ts salt
2 ss sukker
Valmuefrø eller sesamfrø

Valgfri skinke
Valgfri ost


SLIK LAGER DU HORNENE:

Smelt smør og ha oppi melk og vann, varm det opp slik at det blir ca 37 grader.

Ha oppi fersk gjær, sukker og salt. Bland dette godt sammen.

Tilsett deretter alt hvetemelet og bland godt. Jeg bruker kenwood kjøkkenmaskin med eltekrok. La maskinen stå å gå på lav hastighet til alt er godt blandet og til deigen slipper bollen. Rører du sammen for hånd må du passe på at du knar deigen lenge nok slik at alt blir godt blandet.

La den deretter heve til dobbel størrelse, i ca 30-60 minutter, kommer an på hvor varmt det er i rommet du setter deigen til heving.

Når deigen har oppnådd dobbel størrelse, ha den over på en ren kjøkkenbenk.
Smør litt smør eller litt olje på benkeplaten, så slipper du bruke hvetemel.

Del deigen i 6 like store deler.

Bruk kjevle å trill ut 6 store sirkler.

Bruk et pizzahjul å kutt den runde deigen i 8 like deler.
Ha på ønsket fyll på den bredeste delen av hvert «pizzastykke». Jeg brukte ost og skinke.
Du kan ha litt krydder inni også om du vil, og litt pesto eller ketchup om du liker det.

Rull deretter sammen, og legg på steikebrett med bakepapir.
Pensle med egg og strø på valmuefrø eller sesamfrø. Du trenger ingen av delene om du ikke har.

La de heve 15-30 minutter på benken, før du steker de 10-15 minutter på 200 grader – midt i ovnen til de har fått en gylden og fin farge.

Husk å forvarme ovnen før du setter hornene inn!

HORNENE FRYSES NED ETTER DE ER FERDIG STEKT!
Tas opp kvelden før og tines i kjøleskapet. Varm i mikroen hvis du ønsker det, eller spis de som de er! 🙂

Hvis du liker myke, luftige og ferske horn, syns jeg du bør teste ut denne oppskriften.

– Ida Marie <3

1 kommentar

  1. Tusen takk for super oppskrift. Byttet ut 2/3 av hvetemelet med havregryn og finmalt sammalt hvete. De ble også veldig gode.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *