SPRØSTEKT LAKS MED BLOMKÅLRIS OG «TZATZIKI»

SPRØSTEKT LAKS MED BLOMKÅLRIS OG TZATZIKI


Man trenger ikke alltid ha ris, pasta eller potet til middagen. I denne retten bruker jeg blomkål som metningsgarnityr! Følg oppskriften og se hvor enkelt det er! 🙂

sprøstekt laks med blomkål

Tid: ca 30 minutter!

TIL 2 PERSONER TRENGER DU:

2 stk laks
2 gulrøtter
2 gule løk
1 hel blomkål
1/2 lime
1/2 beger med naturell youghurt
1 fedd hvitløk
1/2 agurk
Fersk koriander (kan sløyfes)
Salt og pepper
Nøytral olje til steking (solsikkeolje, rapsolje)


SLIK GJØR DU:

Sett ovnen på 180 grader, varmluft.

• Lag tzatzikien ved å kutte en halv agurk i små terninger, bland dette med 1 fedd hvitløk som er finhakket, finhakket koriander, 1/2beger med naturell youghurt og litt salt.
• Sjekk at skinnsiden på fisken er skrapt for «skjell». Hvis ikke, bruk en skarp kniv og skrap forsiktig på skinnsiden for å fjerne mesteparten av «skjellene». Du kan også steke laksen uten skinnet, men det er ekstra godt med crispy lakseskinn.

• Rasp en halv blomkål på den groveste siden av raspen, gjør det samme med gulrøttene, kutt små buketter av andre halvdel av blomkålen og kutt løk i båter. Legg dette i en skål.

STEK FISKEN:

• Strø maldonsalt eller litt vanlig salt på skinnsiden til laksen.

• Varm opp en stekepanne med litt nøytral olje. Stek fisken med skinnsiden ned på middels-høy varme.

• Jeg har induksjon som går fra 1-10, jeg satte platen på 7.
• La fisken ligge med skinnsiden ned til den er gylden og fin og skinnet er sprøtt i ca 3 minutter, ikke snu fisken frem og tilbake. Løft litt med en steikespade og ta en titt om skinnet begynner å få gylden farge. Legg fisken i en ildfast form med skinnsiden opp, sett formen i ovnen i ca 5-10 minutter på 180 grader.

STEK GRØNNSAKENE:

• Når laksen står i ovnen, kan du steke grønnsakene. Ha alle grønnsakene oppi varm stekepanne med litt olje. Rør dette godt rundt, og smak til med litt salt, pepper, litt skviset lime og eventuelt finhakket koriander om du har det.

• Ta fisken ut av ovnen når den er klar!

Du kan servere poteter på siden om du ønsker det. Da trenger du ikke bergene like mye grønnsaker som jeg har gjort per person.

Denne oppskriften synes jeg du virkelig bør teste ut! Denne får alle til! 🙂

Ta kontakt om det er noe du lurer på!

– Ida Marie ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *