HJEMMELAGDE SPRØ VÅRRULLER

HJEMMELAGDE SPRØ VÅRRULLER


Du kan droppe kjøttdeigen i disse vårrullene hvis du ønsker vegetarruller.
Vårrullene er perfekte i matboksen. De kan stekes kvelden før, og sendes med kalde i nistepakka. Har man tilgang på mikrobølgeovn på skole eller jobb, kan de varmes lett der 🙂

hjemmelagde vårruller

DENNE OPPSKRIFTEN GIR CA 20 VÅRULLER 🙂

DU TRENGER:

1 pakke kjøttdeig av svin eller storfe
4 store gulrøtter – raspes
2 løk – finhakket
3 fedd hvitløk – finhakkes
1 lite hodekål – finsnittes
1 fersk chili – finhakkes
5 ss sweet chili saus
5 ss sweet soya saus
5 ss østersaus
1 pakke med santa maria sine risnudler (se bilde lengre ned i innlegget).
1 pakke med vårrulldeig (se bilde lengre ned i innlegget).

2 egg til montering.


SLIK GJØR DU:

Legg pakken med vårrulldeig/filodeig på benken til tining.

Rasp gulrøtter på den groveste siden av raspen, legg i en egen skål.
Finhakk løk, chili og hvitløk, legg i en egen skål.

Stek kjøttdeig – når kjøttdeigen begynner å bli ferdig stekt, tilsett løk, chili og hvitløk, stek litt med kjøttdeigen. Tilsett raspede gulrøtter og finsnittet kål. Bland alt sammen godt, og tilsett sweet chili saus, sweet soya saus og østersaus. Jeg tok ikke nøyaktige mål her, men det skal stemme sånn ca. Du kan justere litt slik du vil etter smak.

Blir det dårlig plass i stekepannen, kan du steke kjøttdeigen først med løk, chili og hvitløk, når dette er ferdig stekt tilsetter du litt av alle sausene og blander godt. Ha det deretter over i en bakebolle, og gjør samme prosess en gang til bare med gulrøtter og kål.


SLIK GJØR DU MED NUDLENE:

Jeg bruker risnudler eller «glassnudler», denne gangen brukte jeg slike som på bilde under.

Kok opp en kjele med vann og litt salt. Når vannet koker, trekker du kjelen vekk fra varmen og tilsetter en pakke med risnudler. Sett på lokk og la den stå å trekke i ca 3 minutter. (Se anvisning på pakken du kjøper)

Sil vekk vannet og skyll nudlene i iskaldt vann. rør i litt olje slik at den ikke klistrer seg sammen. Klipp nudlene i litt mindre remser, før du blander de med kjøttdeig- og grønnsaksblandingen.

Rør godt rundt og smak til med eventuelt mer av sausene, salt, tørket chili og pepper. Ha vårrullfyllet i en stor bolle så det får kjølt seg ned.


Her er bilde av vårrulldeigen, disse kjøper jeg i frysedisken i forskjellige innvandrer butikker, men du får sikkert tak i de på meny også.


MONTERING AV VÅRRULLENE:

Rengjør benken eller kjøkkenbordet.
Ha klar bollen med vårrullfyllet, en skål med 2 sammenpiskede egg, en pensel og vårrullefsene.

Dra lefsene forsiktig fra hverandre slik at de ikke revner.

Legg en filodeiglefse slik at det ene hjørnet peker FRA deg.
Ha deretter litt fyll i midten av den firkantede filodeiglefsen.
Rull deigen over fyllet, brett inn kantene når du har kommet halveis.
Pensle litt egg i hjørnet som peker FRA deg og rull sammen, slik at vårrullen limes i slutten 🙂

Dette gjør jeg to ganger, slik at jeg får DOBBEL deig rundt vårrullen. Det gjør jeg slik at vårrullen ikke skal revne når den friteres slik at fyllet detter ut! 🙂 Det er det samme hvordan du ruller de, så lenge de er tette.


FRITYRSTEKING AV VÅRRULLER:

Når alle vårrullene er rullet, heller du en liter med nøytral olje oppi en kjele. Rapsolje eller solsikkeolje er en smaksnøytral olje som tåler varme! Hvis du har frityrkoker kan du bruke det.

Det er viktig at oljen er varm nok før du har vårrullene oppi, slik at vårrullene blir sprø. Temperaturen skal ligge på ca 180 grader. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe en vårrull ned i oljen, hvis den begynner å boble, er oljen klar. Ikke ha for mange i om gangen, da synker temperaturen på oljen og vårrullene blir ikke sprø.

VIKTIG!

NOEN FORHÅNDSREGLER DU MÅ TA FØR DU SKAL FRITERE:

  1. Ha klart et lokk som passer kjelen du skal fritere i. Tilfelle det tar fyr, skal lokket skyves forsiktig oppå kjelen for å kvele flammer.
  2. ALDRI ha vann i varm olje. Da tar det fyr!
  3. Ikke forlat rommet når du har olje på komfyren! Du må alltid holde et øye med frityrkjelen.
  4. IKKE LA UNGER GJØRE DETTE ALEINE!
  5. Når du er ferdig med friteringen, sett kjelen til sides, og la oljen stå å kjøle seg ned! Ikke hurtigkjøl med vann eller noe annet.


Når de begynner å få en gylden farge, tar du di opp av kjelen og legger de på en rist med papir under, eller direkte på papir, for å trekke vekk olje. Hvis du skal steke mange er det lurt å holde de varme i stekeovnen på 180 grader.

Pass på at du ikke legger vårrullene oppå hverandre, da kan de bli myke, og det vil vi ikke 😉

Server vårrullene med forskjellige dipper ved siden. Feks Sweet chili saus, soyasaus, chilimajones og aioli!

Du kan fryse de ned før du friterer de, fritere de frosne rett før de skal serveres 🙂

Håper du likte dette innlegget og at du vil teste ut denne oppskriften! 🙂
Neste gang jeg lager vårruller skal jeg ta bilde underveis når jeg bretter de sammen, slik at du får se akkuratt hvordan jeg gjør det!

Ta kontakt om det er noe du lurer på! 🙂

Ha en fin dag!

– Ida Marie ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *