HALVGROVE RUNDSTYKKER

HALVGROVE RUNDSTYKKER MED SOLSIKKEFRØ, LINFRØ OG SESAMFRØ


Gode halvgrove rundstykker til helgefrokosten eller til matpakka 🙂

rundstykker halvgrove

Du trenger:

1 liter lunkent vann
2 pk fersk gjær
1,3 kg hvetemel
300 gram sammalt hvete grov
2 dl solsikkeolje
4 ts salt
3 ss solsikkekjerner
3 ss linfrø
3 ss sesamfrø


SLIK LAGER DU RUNDSTYKKENE:

Bland 1 liter lunkent vann med 2 pk persk gjær. Rør godt slik at all gjæren bli oppløst.

Bland i alle tørre ingrediensene. Jeg bruker kenwood med eltekrok, lar maskinen stå i ca 5-10 minutt på laveste hastighet, helt til deigen slipper bollen.

La deigen heve til dobbel størrelse, på et lunt sted, ca 30-40 minutter.

Jeg har litt olje på benken før jeg heller deigen ut av bollen.
Jeg triller IKKE ut med hvetemel, da blir rundstykkene så tørre.

Trill runde rundstykker, press de litt ned, pensle med litt vann og strø på litt linfrø.
Jeg lagde noen «flate», slik at det blir mer plass til pålegg, og så lagde jeg noen runde som er gode ved siden av supper osv 🙂

Her er de runde. Disse penslet jeg ikke, se resultat nederst på siden 🙂

La rundstykkene etterheve i ca 15 minutter, før du setter de i FORVARMET OVN på 200 grader i ca 10 minutter, til de er gyldne og fine!

Deilige myke rundstykker. Kjøl de ned og frys dem i fryseposer! varmes i ovnen på 120 grader i 10 minutter før de serveres til frokost, supper eller sendes med i matpakka.

Det går an å bruke denne oppskriften som hamburgerbrød til hjemmelaget hamburger, da kan du presse de flate, pensle med vann og strø sesamfrø over 🙂

Ta kontakt om det er noe du lurer på, eller legg igjen en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden ♥

– Ida Marie ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *