KYLLING TIKKA MASALA

INDISK KYLLING TIKKA MASALA MED RAITA


Hvorfor bestille indisk mat på restaurant eller take away når du kan lage det like godt hjemme? Her får du en enkel og grei fremgangsmåte for å lage deilig indisk mat. Spør hvis du lurer på noe! 🙂

kylling tikka masala saus

Denne oppskriften er til ca 4 personer

TIL KYLLINGEN TRENGER DU:

(Du kan droppe marrinade til kyllingen, og heller kutte kyllingen i store terninger, ha på salt og pepper, og brune kyllingbitene i varm stekepanne med litt olje. Så kan du la kyllingbitene trekke ferdig i sausen når du har lagd den ferdig.)

Ca. 1 dl nøytral olje (solsikkeolje, rapsolje)
Fersk koriander – en halv bunt
1 neve spinat
1 fedd hvitløk
1/2 rød chili
1 ts salt
1 ts finmalt spisskummin
2 ts finrevet ingefær


TIL SAUSEN TRENGER DU:

3 ts tandoori masala krydder
1 ts malt spisskummin
1/2 ts finmalt muskatnøtt
2 ts smør
1 boks kokosmelk
2 fedd hvitløk
1 chili
2 ts tomatpuré
1 boks hakkede tomater
1/2 gul løk – finkuttet
2 never med cashewnøtter – kan også bruke peanøtter
ca 2-3 ts sukker
Litt salt


TIL RAITA (Indisk youghurt dressing) TRENGER DU:

1/2 agurk finkuttes
1/2 rødløk finkuttes
1/2 ts malt spisskummin
1 beger naturell youghurt
Finhakket fersk koriander
Litt salt


SLIK LAGER DU KYLLINGEN:

Fersk koriander og spisskummin er noe du MÅ ha når du skal lage indisk mat!

Kjør alle ingrediensene til marinaden i en blender til en grønn «pesto».

Kutt kyllingfilet i store terninger, hell marinaden over og la den stå minst en time. Du kan lage dette klart dagen i forveien. Da er det lurt å legge kyllingen med marinaden i en plastikkpose (beregnet for mat).

Når kyllingfiletene har marinert seg minst en time, og tre kyllingfiletene på spyd.
Legg spydene slik som på bildet under.

Det er greit å henge spydene over en ildfast form slik at kyllingen blir grillet og ikke kokt. Sett formen med kyllingen i forvarmet ovn på 230 grader i ca 15 minutter. Hvor lenge de må stå i ovnen kommer litt an på hvor store terninger du har kuttet og hva slags ovn du har. Sjekk gjerne en av kyllingbitene etter ca 10 min for å se om de er klare!


SLIK LAGER DU SAUSEN:

Finkutt chili og hvitløk, mål opp krydder.

Smelt smør i en kjele, tilsett krydder, chili og hvitløk. La dette surre litt med smøret.
Tilsett deretter 2 ts tomatpure og la dette frese litt med.

Tilsett deretter 1 boks med hakkede tomater. Rør dette godt rundt og la det stå å putre ett par minutter.

Tilsett deretter kokosmelk og en halv finkuttet løk og nøtter som du har malt i en morter eller most i en plastikkpose med en kjevle.

La det stå å småkoke ihvertfall 15 minutter, til sausen har blitt litt tykkere.

Smak til med 2-3 ts sukker og ett par klyper med salt til du syns den er god! 🙂


SLIK LAGER DU RAITA:

Kutt agurk og rødløk i små terninger, ha dette i en skål sammen med spisskummen, finhakket fersk koriander og yoghurt. Bland alt sammen og smak til med salt.

 


Kyllingbitene kan tas av spydene og trekkes litt i sausen, eller serveres på spydene slik som jeg har gjort!

Server denne retten sammen med kokt ris, og stekte båter av løk!

Håper du vil teste ut denne oppskriften! Ta kontakt om det er noe du lurer på 🙂

– Ida Marie ♥

2 kommentarer

  1. Lena Gudmundsrud

    Denne er bare så råååågod! Faktisk enda bedre å lage denne selv istedenfor å gå på indisk restaurant, for dette er enda bedre!

    1. Så kjekt Lena 🙂 Det kommer mange nye oppskrifter fremover. Har bare hatt litt starttrøbbel med den nye bloggen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *