KARBONADER FYLT MED GRØNNSAKER

KARBONADER FYLT MED GRØNNSAKER, POTETSTAPPE OG SYLTET RØDLØK


Hva med å lage karbonader som er fylt med grønnsaker? Kjempegode og man får i seg masse grønnsaker uten å tenke på det 🙂 Du kan velge hva slags grønnsaker du vil ha i karbonadene. I stedet for gulrøtter og løk, kan du ha i små terninger av sopp eller blomkål/brokkoli.

karbonader

Til 4 karbonader trenger du:

400 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
1 chili – finhakket
1 liten gulløk  – finhakkes eller raspes
1 gulrot – kuttes i små terninger eller raspes
Salt og pepper
2 ts potetmel
1 dl melk
2 eggeplommer
Finhakket persille eller gressløk


Til potetstappen trenger du:

Poteter – beregn ca 3 per person
Litt melk
En kladd med smør
Finhakket persille eller gressløk
Salt og pepper


Til syltet rødløk trenger du:

1 stk rødløk
Saften fra en halv sitron
2 ts sukker
4 ss vann


Slik lager du potetstappen:

Begynn med å skrelle poteter, beregn poteter etter hvor mange dere er.
Ca 3 poteter pr person. Kutt potetene i passe biter, før du koker de helt møre.

Når potetene er ferdig kokt, heller du av vannet og lar potetene stå litt på platen slik at du får dampet vekk vannet.
Bruk en ballongvisp og rør potetene godt rundt, tilsett  litt melk til du får en passe konsistens, og rør godt slik at du får vekk alle klumper. Har du fløte eller creme fraishe, kan du bruke dette i stedet for melk.

Tilsett et par spiseskjeer med smør og rør dette inn. Smak til slutt til med salt og pepper. Du kan ha i finhakket persille eller gressløk om du har det.

VIKTIG å ha i salt til slutt for at potetstappen ikke skal bli seig og limete.  Rør gjerne rundt med en slikkepott for å blande inn salt og pepper.


Slik lager du karbonadene:

Kutt grønnsakene som du skal ha i karbonadene. Jeg finhakket chili, en liten løk og en gulerot.

Bland 400 gram kjøttdeig med 1,5 ts salt og litt pepper. Spe i med melk og potetmel, vekselsvis. (litt potetmel, og litt melk om gangen). Bland i 2 eggeplommer og eventuelt finhakket persille eller gressløk. Bland deretter inn de finkuttede grønnsakene. I stedet for å kutte, kan du raspe gulrot og løken.
karbonade

Bland alt godt sammen og form til passe store karbonader.
Stek karbonadene ett par minutter på hver side, på middelsvarme i steikepanna med litt smør og olje. Stek karbonadene ferdig i stekeovnen på 180 grader i ca 10 minutter.


Slik lager du syltet rødløk:

Kutt rødløk i tynne skiver. Du kan også finhakke rødløken.
Ha dette i en liten kjele, skvis over saften av en halv sitron, 2 ts sukker og 4 ss vann.

La dette småkoke på SVAK varme i ca 4-5 minutter til rødløken begynner å bli blank.
Ta rødløken vekk fra varmen og la den stå til du skal servere den.

Dette bildet er tatt et par timer etter den ble ferdig, og den blir mer rosa jo lengre den står!
Syren i sitronen trekker ut fargestoffene i rødløken, og får frem en kjempefin farge! Denne er kjempegod til all slags fisk og kan også brukes oppå pålegg som leverpostei! Den passer også godt i salater, til grillmat, burgere og pølser 🙂


Håper du vil teste ut denne oppskriften! 🙂

Ta kontakt om du lurer på noe, og legg igjen en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden hvis du vil komme med en tilbakemelding.

– Ida Marie <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *