HJEMMELAGDE MARSHMALLOWS

HJEMMELAGDE MARSHMALLOWS


marsmallowss

Denne oppskriften er til ca ett stekebrett med slike marshmallows som vist på bilde over. Vil du lage firkantede marshmallows kan du doble oppskriften, smøre massen utover bakepapir som er strødd med maisenna og melis. Les lengre ned i oppskriften for fremgangsmåte.


DU TRENGER:

10 plater gelatin
1 dl kaldt vann
200 gram sukker
1 ts vaniljesukker

TEMPERATURMÅLER – Du trenger ikke bruke sukkertermometer, det går helt fint å bruke et vanlig steketermometer.

1/2 dl melis og 1/2 dl maisenna blandet sammen.


SLIK LAGER DU MARSHMALLOWS:

• Legg 10 plater med gelantine i en skål med kaldt vann, la de ligge der i minst 10 minutter.

• Finn frem en kjele, sørg for at kjelen er helt ren. Dette er viktig for at ikke sukkerlaken skal klumpe seg.

• Kok opp 1 dl vann med 200 gram sukker og 1 ts vaniljesukker.  Kok med temperaturmåler til sukkerlaken er 110 grader. IKKE rør i sukkerlaken mens den koker, da kan den krystallisere seg.

• Når sukkerlaken har fått en temperatur på 110 grader, presser du vannet ut av gelatinplatene og rører de inn i sukkerlaken med en ren spiseskje.

• Ha sukkerlaken med gelatinplatene i en kjøkkenmaskin med visp, og kjør på full hastighet i 5-10 minutter. Det varierer fra maskin til maskin. Det er viktig å ikke vispe for lenge! Når den har oppnådd en seig marengskonsistens, er den klar. Vispes den for lenge kan den bli vanskelig å sprøyte ut, hvis du ikke er rask nok!

 • Hvis du er uheldig å kjøre massen for lenge, ikke ha massen i sprøytepose, men smør den utover et bakepapir som forklart lengre ned i oppskriften.

Du må ha kjøkkenmaskin eller miksmaster for å lage disse. Det går ikke an å vispe for hånd.

Jeg hadde oppi et par dråper med rosa konditorfarge fra Wilton.

Mens maskinen går, gjør du klart er steikebrett med bakepapir som du sikter melis og maizena over. Bland halvparten med maizena og halvparten med melis før du sikter det over bakepapiret.

Det er viktig å strø et tykt lag slik at hele bakepapiret er dekket. Hvis ikke vil det bli vanskelig å løsne marshmallowsene fra papiret.

Når blandingen i maskinen har fått en tykk og fin konsistens, har du alt over i en sprøytepose.
Bruk en tyll for å få fine mønstre på marsmallowsene. Jeg brukte en tyll med stor åpning slik som denne:

marshammlows

Disse stivner veldig raskt, så det er viktig å være kjapp!

Strø godt med melis og maizena over marshmallowsene når alle er sprøytet ut!

TIPS!

Hvis du ikke har sprøytepose og tipp, heller du massen utover bakepapiret som du har strødd med melis og maizena. Smør det jevnt utover med en slikkepott. Deretter strør du melis og maizena godt over hele. La den stivne i 15 minutter før du deler den i firkanter!

De trenger bare 15-30 minutter før de er stive og klare for å pakkes.
Rull alle marshmallowsene godt i melis og maizena, ha de deretter oppi en sikt og dunk lett for å få vekk overflødig melis og maizena.


Pakk de inn i celofan og gi vekk i gaver! Hvis de ikke skal gis vekk er det lurt å pakke de inn i plastikkposer eller en tett boks.

Håper du vil teste ut oppskriften på hjemmelagde marshmallows! Ta kontakt hvis du lurer på noe!

Test gjerne ut oppskriften min på deilige fløtekarameller, oppskrift finner du her 🙂

Fløtekarameller flere

– Ida Marie <3

5 kommentarer

 1. Bland vaniljesukker i melis/maisennablandingen så får man litt smak der også. Jordbærdråper er også helt topp å ha i.

 2. Ser super godt ut!
  Hvor lang holdbarhet har disse? 🙂 vil de fort bli klissete når de er «pakket inn»?

  1. Hei Line! Tusen takk 🙂 Disse har lang holdbarhet! De holder til jul, men da må de pakkes godt inn slik at de ikke tørker 🙂 De blir ikke klissete, så lenge du strør godt med melis og maizena på de 🙂 husk å bland maizena og melis før du strør det over 🙂 lykke til! Legg gjerne ut bilde av det du lager på instagram og tag #idamariesmat 🙂

 3. Caroline

  Hei, planlegger å lage disse til jul! Lurer på hva du har på maizenna for? Det er jo ikke akkurat godt, så jeg tenkte hva er hensikten? Er det kun for at de ikke skal sette seg fast?

  1. Hei Caroline! 🙂 ja det stemmer! Er for at det ikke skal klistre seg sammen! Prøvde med bare melis, men erfarte at de klistrer seg lett sammen da. Man smaker ikke maizenaen. Er snakk om så lite som fester seg til selve marshmallowsen, og man blander med melis så da blir det ikke den ekle melsmaken 🙂 jeg tenkte det samme selv, men det ble faktisk bra 🙂 gøy at du vil teste ut oppskriften 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *