TORSK MED ERTEPURÉ OG EGGESMØR

PANNESTEKT TORSK MED ERTEPURÉ OG EGGESMØR


torsk MED EGGESMØR

Dette trenger du til 2 personer:

Til fisken:
400 gram torskefilet – 200 gram torskefilet pr person
Salt og pepper
Olje og smør til steiking

Til ertepureen:
En pose med frosne grønne erter
1/2 løk finhakket
1 ts smør
salt

Til smørsausen:
150 gram smør
2 kokt egg – hardkokt
Litt finhakket persille eller gressløk

Garnityr:
1 løk – i båter
10 rosenkål
Bakte småpoteter

Slik gjør du:

Begynn med potetene. Del småpoteter i passe biter, og ha de i en ildfastform med olje, salt og pepper.
Jeg hadde oppi en chili og noen fedd hvitløk for å få litt smak på potetene. Men dette trenger du ikke.
Potetene skal bakes i ovnen i ca 30 min på 180 grader, deretter skal de stekes i steikepanne sammen med rosenkål og båter av løk!

Når potetene er satt i ovnen, finner du frem fiskefiletene og har salt på begge sider. Sett deretter fisken i kjøleskapet.
♦ Den skal stå å sette seg litt til potetene taes ut av ovnen.

♦ Rens rosenkål og del i 2, del løk i båter.

Lag ertepuréen:

♦ Fres en halv finhakket løk og et fedd hvitløk i en kjele med litt olje.
Når løken begynner å bli blank, tilsett de frosne ertene. Sviss disse med løken og hvitløken, før du dekker det med vann og ett par klyper salt.

ertepure


♦ La ertene stå til det begynner å koke, la det koke i 1 minutt!
Det er viktig at disse ikke står å koker lenge, da mister ertene farge.

♦ Sil deretter av vannet men ta vare på litt. Ha ertene over i en blender, med en ts smør. Kjør de i blenderen og tilsett litt vann fra kokingen om nødvendig. Du skal ikke ha så mye vann i, da blir den for tynn. Tilsett vann slik at blenderen akkurat klarer å blande ertene 🙂

La blenderen kjøre i ett par minutter for å få finest mulig pure. Du kan sile pureen gjennom en sikt, men det er ikke nødvendig.

Lag eggesmøret:

♦ Kok 2 egg og finhakk litt persille eller gressløk. Når eggene er hardkokte, skrell egget og del i små terninger.
♦ Smelt 100 gram smør, tilsett egg og urter. Ha i litt salt, pepper og litt sitronsaft om du har det.

Når potetene har fått en gylden farge i ovnen, har du de i en varm steikepanne sammen med ferske rosenkål som er delt i 2, og løk i båter.

La dette steike sammen til rosenkålen og løken begynner å bli ferdig. Ha gjerne i en kladd med smør.
Det skal være litt tyggemotstand i rosenkålen når den er ferdig. Strø over litt salt og pepper.

♦ Mens du steiker potetene, rosenkålen og løken kan du ta fisken ut av kjøleskapet. Har du ikke to steikepanner, kan du ha potetblandingen over i en kjele og steike det der.

♦ Varm opp en steikepanne så den blir skikkelig varm! Tilsett 3 ss nøytral olje, og la oljen bli veldig varm, før du har fiskestykkene oppi.

La fisken ligge å steke i 3 minutter på den ene siden. IKKE RØR fisken. La den ligge å få en fin steikeskorpe, det får den IKKE om du snur og vender fisken frem og tilbake. La fisken ligge på den ene siden i hvertfall 3 minutter!

Snu deretter fisken og tilsett en kladd med smør (som på bilde) bruk en skje å øs smøret over fiskefiletene. La fiskestykkene ligge i 3-4 minutter på denne siden også. (det spørs litt hvor tykke fiskestykkene er).
Fisken er ferdig når den begynner å flake seg. Du kan ta en kniv i midten av et fiskestykke å se om den er ferdig inni 🙂 Det kan hende den trenger lengre tid, det kommer an på tykkelsen på filetene!

Legg ertepuré på tallerken, ha deretter på de stekte grønnsakene med potetene, ha fiskestykket oppå og ha over eggesmøret! Dette er bare så utrolig godt, og passer til store og små!

torsk MED EGGESMØR

Håper du vil teste ut denne retten!
Ta kontakt om du lurer på noe! 🙂

– Ida Marie

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *