LAKS I KARRISAUS MED KOKOSMELK

LAKS I KARRISAUS MED KOKSMELK OG GRØNNSAKER


Laks i en kremet karrisaus med kokosmelk, knasende sukkererter og sesamfrø! Du kan bytte laks med kylling hvis du ønsker det ♥

laksikokosmelkd

Denne oppskriften er til ca 3 personer

Du trenger:

2 ss smør
2 ss hvetemel
3 ts karripulver
1 boks kokosmelk
1/2 løk – finhakket

4 laksefileter – i terninger
1 paprika i terninger
2 sopp i båter
1/2 løk i båter
1/2 pose med sukkererter
Lyse sesamfrø
Fersk koriander
1 lime
2 ss soyasaus
chilipulver (tørket chili) kan sløyfes! 🙂
3 ss sweet chilisaus

Ris


Fremgangsmåte:

♦ Sett på ris

♦ Smelt smør, ha i karripulver og finhakket løk. La dette steke ca 1 minutt før du tilsetter hvetemel.

♦ Når melet er blandet godt inn, tilsett 1 boks med kokosmelk, rør godt om, og spe med vann til sausen blir passe tykk. La den koke i 10 minutter, smak til med soyasaus, salt, pepper og litt sweet chili saus. Ha i litt chilipulver hvis du ønsker
♦ Kutt laksefiletene og grønnsakene og ha klart i skåler:


♦ Når sausen har kokt i 10 minutter, tilsetter du sopp og løk som du har kuttet i båter. La småkoke.

Mens sausen koker kan du steke sesamfrø i en tørr steikepanne, slik at de får en gylden og fin farge.
sesamfrøene får en god smak når de blir ristet i en tørr steikepanne.

Når sausen har småkokt med sopp og løk i ca 5 minutter tilsetter du sukkererter og paprika. Kok videre i 1 minutt.
Skru av platen og tilsett deretter laksen og la den trekke i sausen i 3-4 min.
IKKE rør rundt med en visp, rør forsiktig rundt med en sleiv og pass på at laksebitene holder seg hele!


Ha i finhakket koriander og limesaft, strø over sesamfrø når du serverer 🙂

Håper du vil prøve ut denne deilige lakseretten!
Legg gjerne igjen en kommentar eller ta kontakt om det er noe du lurer på ♥

– Ida Marie ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *