LAKS MED CREME FRAISHE- OG PERSILLESAUS

LAKS, PASTA OG DEILIG SAUS MED CREME FRAISHE OG PERSILLE, I EN FORM!


Her er et forslag til hva du kan lage av laks, det passer også veldig godt å bruke torsk i denne retten!
Hvis du ønsker å lage denne retten til vegetar, kan du bytte ut laksen med en bukett med brokkoli og følge samme fremgangsmåte! ♥

1932372_700461900045095_3880261221801781833_n


Denne oppskriften er til 4 personer

DU TRENGER:

4 stk laks
8 dl melk
50 gram smør
50 gram hvetemel
1 boks creme fraiche
300 gram pastaskruer
1 gul løk
1 halv blomkål
4 store champignong i terninger
1/2 bunt med fersk persille
salt og pepper


SLIK GJØR DU:

♦ Finhakk løk og persille, del soppen i små terninger og blomkålen i små buketter.

Sett på rikelig med vann til pasta i en stor kjele. Ha i litt olje og salt.

LAG SAUSEN:

♦ Smelt 50 gram smør, ha deretter i 50 gram hvetemel og rør dette sammen.
♦ Spe på med ca 8 dl melk mens du rører godt for å få vekk alle klumper. Når sausen begynner å koke tilsetter du finhakket løk og lar sausen koke videre i 10-15 minutter.

♦ Når sausen har kokt i 10-15 minutter og melsmaken er borte, tilsetter du en boks med creme fraiche og lar det småkoke litt videre.

♦ Mens sausen står å småkoker, kan du steike soppen og blomkålen ett par minutter i varm stekepanne med litt olje.

♦ Legg de stekte grønnsakene i en stor ildfast form, sammen med store terninger av laksefilet som du har saltet og pepret.

1011271_700461536711798_1979086723217624555_n

♦ Når pastaen begynner å bli ferdig kokt, tilsetter du finhakket persille i sausen.
Smak til sausen med salt og pepper. Smak flere ganger slik at du er sikker på at den er kjempegod!

10671451_700461566711795_3253809003442896386_n

♦ Sil av pastavannet og ha pastaen i sausen 🙂

♦ Hell sausen med pasta over fisken og grønnsakene i den ildfaste formen.
Rør forsiktig rundt med en slikkepott så alt blander seg.

10502079_700461583378460_7606848006011533397_n

♦ Strø over litt ost og sett formen i forvarmet ovn på 180 grader i ca 30 minutter.

♦ Ta formen ut av ovnen når osten har blitt gylden brun 🙂

1932372_700461900045095_3880261221801781833_n

Serverte denne retten med salat og rundstykker eller hvitløksbaguetter.

Denne retten er perfekt å servere hvis du skal ha klubb, gjester på middag osv!
Alle digger middager som er gratinert med ost! Men du trenger ikke bruke så mye 😉

Håper du vil teste ut denne retten! 🙂
Legg gjerne igjen en kommentar under nederst på siden hvis du lurer på noe eller vil komme med en tilbakemelding! ♥

– Ida Marie ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *