KYLLING «PAD THAI»

IDA MARIES VRI AV «KYLLING PAD THAI» MED PEANØTTER OG MASSE GRØNNSAKER


Jeg har prøvd meg på den thailandske retten Kylling Pad Thai. Det er nok ikke den tradisjonelle måten å lage denne retten på, men her har du min vri og den er så utrolig god! ♥ Masse gode grønnsaker og knasende nøtter ♥

kylling5

Til 2 personer trenger du:

3 kyllingfileter
1 pakke med pad thai nudler – ca 200 gram

1/2 rød paprika
2 fedd hvitløk – finhakkes
2 røde chili
1 gulrot
1/2 rødløk
1/2 gul løk
3 egg
Litt peanøtter eller cashewnøtter
3 spiseskjeer fiskesaus (fishsauce)
4 spiseskjeer soyasaus
10 spiseskjeer østersaus
5 spiseskjeer sweet chili saus
1 lime
Fersk koriander – finhakkes


Slik gjør du det:

♦ Kutt alle grønnsakene! Gulrøtter, løk og paprika skal i tynne strimler. Hvitløk og chili skal kuttes i små biter. Visp sammen egg og ha i en skål. Jeg kuttet også litt vårløk, men det trengs ikke.

♦ Alt  være ferdig kuttet og klar før du begynner å tilberede retten.

kylling2

♦ Legg nudlene i en bolle som tåler varme, kok opp vann med eventuell krydderblanding som ligger i nuddelposen,
eller så kan du ha en terning med hønsebuljong oppi. Hell det varme vannet over nudlene. Nudlene må ligge i 10 – 15 minutter før du siler av vannet.
♦ Bland sammen 3 ss Fishsauce, 4 ss soyasaus, 10 ss østersaus, 5 ss sweet chili saus, saften av 1 lime og litt finhakket koriander.

♦ Kutt opp kyllingfilet i biter, og stek de lett i en varm steikepanne. Legg den stekte kyllingen til side.

♦ Varm opp en steikepanne med litt olje, tilsett alle grønnsakene og fres disse til de blir myke.

♦ Tilsett den stekte kyllingen og bland dette godt.
♦ Knus litt nøtter og bland inn med grønnsakene og kyllingen.

♦ Tilsett alle sausene som du har blandet sammen med lime og korander.
♦ Når du har blandet kylling, grønnsaker, sausene og hakka nøtter, finner du frem nudlene og steker
disse i en stekepanne sammen med 3 egg som er vispet sammen.

♦ Stek dette til eggene stivner (akkuratt som eggerøre), og bland alt sammen!

Server med lime og fersk koriander.

kylling

Håper du vil teste ut denne oppskriften og husk at det er bare å spørre hvis du lurer på noe!
Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, og del gjerne oppskriften på facebook ♥

– Ida Marie ♥

1 kommentar

  1. Lena Gudmundsrud

    Denne skal jeg prøve snart 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *