KRINGLE MED VANILJEKREM

KRINGLE MED VANILJEKREM, KANEL OG SUKKER
♥ ♥ ♥


kringle med vaniljekrem

Server som den er eller med friske bær ♥


DU TRENGER:

800 gram hvetemel
5 dl melk
1 pk fersk gjær
150 gram smør
150 gram melis
1 ts kardemomme
1 pk vaniljekrem
Kanel, sukker og smør.


SLIK GJØR DU:

Bland sammen hvetemel, melis og kardemomme. Smelt smør, ha i melk. Varm opp til ca 37 grader og rør gjæren ut i melkeblandingen.

Hell melken, smøret og gjæren oppi bakebollen med de tørre ingrediensene. Bruk eltekrok og la den gå på lav hastighet i ca 10 minutter til alt er blandet godt sammen.

Rører du sammen for hånd må du kna godt slik at alt blir blandet godt inn i deigen.

Når deigen har er ferdig eltet, sett den til heving i ca 45 minutter. Gjerne på varmekablene på badet.

bolledeig

Når deigen har oppnådd dobbel størrelse, vask av benkeplaten og ha litt smør utover benken.
Da slipper du å bruke hvetemel, og bollene blir saftigere

Kjevle deigen utover. Jeg bruker ALDRI mel når jeg kjevler ut deigen.
Jeg tar en kladd med smør og gnir utover bordet. Da slipper du å få tørre boller og du slipper all griset med mel.

gjærbakst

Kjevle deigen utover til en avlang rektangel.

Smør utover blanding av smør, kanel og sukker. (Jeg bruker ca 5 ss smør og blander i godt med kanel og sukker så det smaker godt)


Deretter tar jeg vaniljekrem i en sprøytepose, klipper et stort hull og sprøyter ut en tykk stripe med vaniljekrem langs den lengste lengden på rektangelen, som vist på bildet under.

Rull sammen deigen slik at vaniljekremen ligger i midten.

Kringle

Legg hele rullen på et stekebrett med bakepapir, og bruk en saks og klipp med saks bortover rullen.

La den heve i ca 30 miniutter under et rent kjøkkenhåndkle, før du pensler med egg!

Steik i forvarmet ovn, over- og undervarme, 200 grader, midt i ovnen til kringla er gylden og fin.
Ca 15 minutter! Det varierer litt fra ovn til ovn, så du må følge litt med 🙂

Del opp i skiver og server med jordbær. Du kan også ha melis og kokos over.

Kringla er like myk og like god om du fryser den ned og tar den opp ved en senere anledning. Jeg anbefaler deg å fryse ned gjærbaksten og ta opp fra fryseren den dagen du skal spise den! Da holder den seg mye ferskere, enn om den skal ligge i en plastikkpose på benken i ett par dager!

kringle
Håper du vil teste ut oppskriften på denne deilige kringla ♥
Legg gjerne igjen en kommentar eller ta kontakt hvis det er noe du lurer på!

Test gjerne ut oppskriften på SKOLEBOLLER og SMASHBOLLER som ligger på bloggen 🙂

-Ida Marie ♥

1 kommentar

  1. Lisbet Iren Henriksen

    God påske og Hei på deg 😉 jeg fant din oppskrift og Hurra meg Rundt😂 den blei knall god 👍❤👍 fin blogger du har 👍 klem klem

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *