BLOMKÅLSUPPE MED CHILI OG HVITLØK

TRADISJONELL BLOMKÅLSUPPE MED EN LITEN VRI


Hvis du dropper hvitløk og chili har du en helt tradisjonell hjemmelaget blomkålsuppe!
Den kan også serveres med stekte biter av bacon eller spekeskinke 🙂

blomkålsuppe


Du trenger:

1 blomkål – deles i små buketter
1,5 liter vann
80 gram smør
80 gram hvetemel
5 dl h-melk
1/2 chili – finhakkes
1 fedd hvitløk – deles i to
1 løk – finhakkes
Malt muskattnøtt


SLIK LAGER DU SUPPEN:

Kok opp 1,5 liter vann med litt salt. Del blomkålen i passe buketter og kok i vannet i ca 3 minutter. Ta blomkålen ut av vannet og legg blomkålen i en skål. Ta vare på vannet, det skal brukes i suppen.

Smelt 80 gram smør og rør inn 80 gram hvetemel. Tilsett 1 finhakket løk, finhakket hvitløk og en halv finhakket chili. La det frese litt i smøret før du tilsetter vannet (som blomkålen har kokt i) og melka. Rør godt om. La koke i 15 minutter.

Ha blomkålen oppi suppen og la koke ett par minutter. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Server med brød eller rundstykker 🙂

blomkålsuppe

Håper du vil teste ut denne oppskriften!
Ta kontakt hvis du lurer på noe 🙂
– Ida Marie <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *