DRONNING MAUD MED BRINGEBÆRSAUS

DRONNING MAUD MED BRINGEBÆRSAUS ♥


Dronning Maud er en type fromasj som er utrolig god og den passer til alle anledninger.
Den kan lages i små glass eller serveres i store skåler som settes på dessertbordet.

10342764_698045600286725_6689566921000599951_nss

Denne oppskriften er til ca 4-6 personer

DU TRENGER:
4 egg
4 ss sukker
4 dl kremfløte
4 plater gelantine
1 plate mørk kokesjokolade, som du rasper med en vanlig osterasper.

Frosne bringebær
Sukker og litt vann


SLIK GJØR DU:

♥ Finn frem alle ingrediensene. Mål opp og legg alt klart i skåler 🙂

 

♦ Rasp sjokoladen med en den groveste siden på en vanlig osterasper.

♦ Legg deretter gelantineplatene i en skål med kaldt vann. La de ligge til de blir myke, ca i 10 minutter.

♦Visp kremfløten til den er myk. Altså den skal ikke bli stiv/på kanten til smør.
Dette går veldig raskt, så følg med kjøkkenmaskinen hele tiden.
Når kremen er vispet til myk krem, dekker du dem med plastikk og setter kremen kaldt i kjøleskapet mens du skal lage eggedosis.

♦ Ha egg og sukker i en bakebolle

♦ La kjøkkenmaskinen gå på full hastighet med visp, til eggedosisen blir luftig og stiv.
La maskinen gå i ca 10 minutter.

♦ Når eggedosisen vispes. Siler du vannet vekk fra gelatineplatene og smelter platene i en kjele med 2 ss vann.
Bruk en slikkepott og rør godt rundt hele tiden mens den smelter.
Varm gelatinen opp til kokepunktet.

♦ Når gelantinen har smeltet og er skikkelig varm, heller du den i eggedosisen mens kjøkkenmaskinen går på middels hastighet. Hell en tynn stråle med gelantinen ned i eggedosisen. Pass på at du ikke heller ned langs kanten på innsiden av bollen, da vil den stivne langs kanten og det blir klumper i moussen. Hell derfor en jevn stråle direkte i eggedosisen.

♦ Når du har hatt i gelantinen kan du stoppe maskinen med en gang, og røre forsiktig rundt med en slikkepott, rør godt i bunn slik at du eventuelt får opp gelantin som har rent ned og lagt seg der.
Når den er ferdig ser den ca slik ut:

♦ Når eggedosisen er ferdig blandet med gelantinen, har du i den piskede kremfløten og vender den forsiktig inn med slikkepott. Ikke rør for lenge, men rør slik at kremen blander seg godt inn.

Siden jeg serverte denne desserten i porsjonsglass synes jeg det var lettes å ha det over i en sprøytepose. Hvis du vil kan du også ha desserten i en stor dessertskål, så kan folk forsyne seg fra den 🙂

♦ Legg lag for lag med moussen og den raspede sjokoladen i skåler, og vær forsiktig slik at det ikke flyter inn i hverandre.
Det er viktig å sprøyte den ut med en gang slik at den ikke stivner inni sprøyteposen.

Avslutt med sjokolade på toppen 🙂

DEKK TIL GLASSENE OG SETT DE KALDT I KJØLESKAPET I MINST 2 TIMER.
Den holder seg fint i kjøleskapet i 3-4 dager 🙂

♦ Jeg synes det er godt med noe frisk til en slik dessert, så jeg lagde en enkel bringebærsaus.
Ha litt frosne bringebær i en blender med litt vann og sukker. Kjør sammen og smak til med mer sukker om du trenger det.

♦ Når moussen har stivnet, har du bringebær saus på det øverste laget, eller serverer sausen i en liten skål ved siden.

Håper du vil teste ut denne oppskriften!
Ta kontakt med meg om du trenger hjelp til noe! 🙂

God helg! 🙂

– Ida Marie <3

3 kommentarer

  1. Is there any chance your recipes can be in English as they look yummy and I love trying new dishes , without many ingredients . Thank you Janet

    1. Hello Janet! 😀 Im working on making the recipes in english. The caramel recepie is now changed to english http://idamariesmat.no/2016/10/31/hjemmelagde-marshmallows/ 🙂

    2. Gunbjørg Aamot

      Best dronning Maud ever 😍😍😍

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *