MAJONES

HJEMMELAGET MAJONES PÅ 1-2-3


DSC_0589

♥ DU TRENGER:

 4 eggeplommer (Jeg brukte små egg. Hvis du bruker egg med størrelse L kan du bruke 3 eggeplommer)
1,5 ts dijonsennep
2 ss sitronsaft eller 2 ss med hvitvinseddik
1-2 ss vann
3 dl solsikkeolje (eller annen smaksnøytral olje)
Litt salt

DSC_0539

(Jeg bruker denne type sennep, som du får kjøpt i vanlige matvarebutikker)

♥ Du kan bruke en håndvisp slik jeg bruker på bilde under, en stavmikser eller
en kjøkkenmaskin med vips (for eksempel Kenwood eller Kitchenaid)

♥ SLIK GJØR DU:

♥ Bland sammen eggeplommene, sitronsaft, vann og dijonsennep. Visp dette godt sammen.

DSC_0545

♥ Visp godt mens du heller i litt og litt olje.

♥ Det er SUPERVIKTIG at du rører inn litt olje om gangen, slik at majonesen ikke sprekker.
Når du ser oljen er vispet godt inn, rører du inn litt mer. Og forsetter slik til du har hatt oppi all oljen.

DSC_0549

♥ Husk at majonesen blir tykkere og tykkere jo mer olje man har i, så ikke få panikk om den er litt løs i begynnelsen.
Hvis du merker at den begynner å bli veldig tykk, slik at det er vanskelig å få vispet inn olje, kan du ha i en ekstra spiseskje med vann 🙂

DSC_0557

♥ Den skal få samme tykkelse slik som de du får kjøpt i butikken, bare litt luftigere!

♥ Smak til majonesen med en klype og to med salt, litt finmalt hvit pepper om du har det og eventuelt litt mer sitronsaft.

SÅNN! Der har du hjemmelaget majones på 1-2-3

DSC_0589

♥ Server den hjemmelagde majonesen til ferske reker eller sett den frem på frokostbordet.

TIPS
♥ Tilsetter du litt hvitløk får du hjemmelaget ailoi.
♥ Tilsetter du litt chilipulver og paprikapulver får du chilimajones.
♥ Tilsetter du litt finhakkede urter (gressløk, persille eller dill) får du en god urtemajones.
♥ Hvis du vil lage en god remulade kan du tilsette finhakket sylteagurk, kapers, rødløk og persille.

Spør hvis det er noe du lurer på.

– Ida Marie <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *