HJEMMELAGET FISKEGRATENG

HJEMMELAGET FISKEGRATENG


♥ Hjemmelaget fiskegrateng er så mye bedre enn den ferdige fiskegratengen du får kjøpt i frysedisken. Det tar omtrent like lang tid å lage fiskegrateng selv, som det tar å steke den frosne. (Bare litt mer arbeid 😉 )

10518703_699453596812592_7553836227362676901_n


Denne oppskriften er til en stor ildfast form, til ca 6 porsjoner

♥ DU TRENGER:

700 gram hvit fisk (I dag brukte jeg fersk filet av sei)
1/2 purreløk (finhakket)
1 løk (finhakket)
1/2 blomkål i små buketter
1,5 dl makaroni

1 liter melk
60 gram smør
60 gram hvetemel
3 egg

Jeg serverte fiskegratengen med kokte poteter, gulrøtter og brokkoli.


SLIK GJØR DU:

Sett på poteter!

Kutt blomkålen i små buketter, løk og purreløk finhakkes. Kutt fiskefileten i store terninger og strø salt og pepper på.

Del eggehviter og eggeplommer fra 3 egg hver for seg i to skåler.
Pass på at du ikke får eggeplommer i eggehviten, da blir den ikke stiv når du skal vispe den.

Visp eggehvitene stive med en miksmaster eller i en kjøkkenmaskin. Sett det til sides, det skal blandes i sausen litt seinere i prosessen.

1960033_699453440145941_4621895360860187319_n

Kok 1,5 dl makaroni etter anvisningen på pakken.

Når du har kuttet alt, lagt det klart i skåler, pisket eggehvite, satt på poteter og makaroni, kan du begynne med sausen.


♥ SLIK LAGER DU SAUSEN:

Smelt 60 gram smør og tilsett 60 gram hvetemel.

Spe deretter oppi 1 liter med melk mens du rører godt rundt med en visp, husk å rør godt i bunnen og nede i hjørnene slik at det ikke svir seg. Når sausen koker opp, skru ned til middels varme og la sausen koke i ca 10 min for å få bort melsmaken, det er viktig at du rører godt!

Når sausen har kokt i 10 minutter tilsetter du finhakket løk og purreløk. Rør dette godt inn og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke videre i 2 minutter, ta deretter kjelen vekk fra varmen før du rører 3 eggeplommer inn i sausen.

Tilsett deretter de små blomkålbukettene, den kokte makaronien og de rå fiskebitene. Bruk en slikkepott og rør det godt sammen.

 

Når alt er blandet godt samen, rører du inn stivpisket eggehvite med en slikkepott.
Ha deretter alt over i en ildfast form. Strø over med griljermel.

Sett formen midt i ovnen i ca 30 minutter på 180 grader, over- og undervarme.

Når det er 5 minutter igjen av steketiden på fiskegratengen, må du huske å eventuelt koke tilbehøret, for eksempel brokkoli og gulerøtter. Ta formen ut av ovnen og strø over hakket persille eller gressløk! Det går helt fint om du ikke har det! 🙂

10518703_699453596812592_7553836227362676901_n

♥ Server den deilige hjemmelagde fiskegratengen med smeltet smør eller eggesmør om du liker det. Oppskrift på eggesmør finner du i retten torsk med ertepuré og eggesmør 🙂

1620927_699453683479250_4271762208164978879_n

Håper du vil teste ut denne oppskriften!
Ta kontakt om det er noe du lurer på! 🙂

– Ida Marie ♥

2 kommentarer

  1. Kenneth Hiim

    Verdens beste fiskegrateng 🙂

    1. Tusen takk Kenneth 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *