SKOLEBOLLER

HJEMMELAGDE SKOLEBOLLER


Deilige myke skoleboller passer til alle anledninger!
Det tar ikke så lang tid å lage opp og de er fine å ha liggende i fryseren hvis du får gjester 🙂

Mellom 40-50 boller

DU TRENGER:

1,6 kg hvetemel
1 liter lettmelk
300 gram smør
300 gram melis
2 pk fersk gjær
1 ts kardemomme
2 pk vaniljekrem


SLIK GJØR DU:

  • Smelt 300 gram smør og tilsett 1 liter melk. Varm opp smør- og melkeblandingen til ca 37 grader (fingertemperatur).
    Pass på at den ikke blir for vamt, da ødelegger du gjæren!
  • Hell melkeblandingen over i bakebollen og tilsett 2 pk gjær, 300 gram melis og  1 ts kardemomme. Dette godt sammen.
  •  Tilsett deretter 1,6 kg hvetemel. Ha oppi alt hvetemelet på likt 🙂
  • Jeg bruker en Kenwood kjøkkenmaskin med eltekrok. La maskinen elte deigen i ca 15 minutter, til bakebollen er fri for deig og mel. Det er viktig å la maskinen få knadd deigen skikkelig, slik at alt blir godt blandet.
  • Dekk til deigen med et rent kjøkkenhåndkle og sett den til heving i ca 30 min på et lunt sted (varmekablene på badet)

TRILL UT BOLLENE:

  • Når jeg triller ut boller, bruker jeg IKKE hvetemel på bordet.
    Jeg tar ca 1 ts smør, som jeg gnir utover bordet. Deretter tar jeg bolledeigen ut av bakebollen, og deler bollene inn i like store emner. Jeg lager de ganske store, ca 100 gram pr bolle 🙂
  • Trill bollene fint ut og legg de med passe avstand fra hverandre på et brett med bakepapir.

 

Jeg pleier å la bollene stå i 10 minutter ca, før jeg trykker ut en god og stor plass i midten, for vaniljefyllet.
Det er enklere å gjøre plass til vaniljekremen, når bollene har hevd noen minutter etter du har rullet de ut 🙂

♥ Fyll deretter med vaniljekrem 🙂

♥ Pensle med egg 🙂

  • Sett brettet i FORVAMRET ovn på 200 grader midt i ovnen på over og undervarme, i ca 10 minutter.
    Det kommer litt an på ovnen, men når bollene er gyldne og fine både oppå og under, er bollene ferdige.

♥ La bollene kjøle seg ned, før du har på melis og kokos 🙂

  • Hvis bollene skal serveres neste dag eller seinere, pleier jeg uansett å kjøle de helt ned og pakke de inn i fryseposer og fryse de ned. Når jeg får gjester, tar jeg de opp av fryseren, og varmer de direkte i ovnen på 120 grader i ca. 10 minutter. Da bli de myke og akkuratt som ferske igjen! 🙂
  • Håper du vil teste ut denne oppskriften.

Spør hvis det er noe du lurer på 🙂

– Ida Marie 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *