OREOTERTE

HJEMMELAGET OREOTERTE


Denne kaken er så enkel å lage! Den skal ikke stekes, så du får et nøyaktig likt resultat hver gang 🙂

Bunnen og sjokoladefyllet er lurt å lage dagen før, siden den må stå noen timer i kjøleskapet før sjokoladefyllet stivner.

Oreokremen kan du lage klar og ha i en tett boks i kjøleskapet, så er det bare å ha kremen over sjokoladefyllet og pynte med jordbær og oreokjeks før servering.

DSC_0959

♥ DU TRENGER

♥ TIL BUNNEN:
300 gram oreokjeks
100 gram smeltet smør

♥ TIL SJOKOLADEFYLLET:
3 dl fløte
300 gram kokesjokolade (eller melkesjokolade hvis du vil ha en mildere sjokoladesmak)
2 plater gelatine

♥ TIL OREKREMEN:
200 gram philadelphia naturell kremost
2 dl melis
2 dl kremfløte
1/2 pakke orekjeks

♥ SLIK LAGER DU BUNNEN:

♥ Kjør 300 gram oreokjeks i en foodprosessor eller knus kjeksen i en plastikkpose ved bruk av en kjevle.
Når all kjeksen er knust, tilsett 100 gram smeltet smør og rør det godt sammen.

DSC_0929

♥ Bruk en rund kakeform som du kler med bakepapir i bunn. Ha orekjeksen i kakeformen, bruk fingrene til å presse massen utover. VIKTIG! Press bunnen noen cm oppover kantene rundt hele formen. Bruk tid på å få bunnen jevnt fordelt, slik at den ikke blir for tynn noen steder og tjukk andre steder.

♥ Sett kakebunnen fryseren i ca 30 minutter.

♥ Når kakebunnen skal stå kaldt i fryseren kan du lage sjokoladefyllet.

SLIK LAGER DU SJOKOLADEFYLLET:

♥ Legg 2 gelatineplater i en skål med kaldt vann i 10 minutter.

♥ Varm opp 3 dl fløte til kokepunktet, ta fløten vekk fra varmen.

Ta de bløte gelatineplatene ut av vannet og rør de ut i den varme fløten sammen med 300 kokesjokolade (du kan bruke melkesjokolade i stedet for hvis du vil ha en mildere sjokoladesmak). Rør alt dette godt sammen.

♥ Når kakebunnen har stått i fryseren i minst 30 minutter, heller du sjokoladefyllet oppi, slik som på bildet under. Ha plastikk over kakeformen og sett den i kjøleskapet over natten. Hvis du ikke lager den klar kvelden før holder det at den står i kjøleskapet i 1-2 timer til sjokoladefyllet har stivnet og blitt kaldt.

DSC_0936

SLIK LAGER DU OREOKREMEN:

♥ Visp 2 dl kremfløte til krem og sett den til sides.

♥ Visp 200 gram philadelphia naturell kremost sammen med 2 dl melis.

♥ Når begge kremene er vispet, bland de godt sammen og tilsett en halv pakke med orekjeks som du har kuttet i grove biter.

♥ Ha deretter oreokremen over sjokoladefyllet og smør kremen uteover med en slikkepott. Ikke smør kremen helt ut til kakeformkanten. Men hold deg innenfor kanten med oreokjeks.

DSC_0945

♥ Pynt deretter kaken med jordbær som du deler i to og legger i mønster rundt på terten sammen med oreokjeks hvis du har noen til overs.

  

OREOO DSC_0995

♥ Strø litt melis over rett før servering 🙂

Håper du vil teste ut oppskriften!
Tagg gjerne #idamariesmat på instagram om du legger ut bilde der 

– Ida Marie 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *