SMASHBOLLER

MYKE BOLLER MED BITER AV SMASH


DSC_0915


Til ca 40 boller trenger du:

1700 gram hvetemel
1 liter melk
2 pk fersk gjær
300 gram smør
300 gram melis
1 ts kardemomme
ca 500 gram smash (ca 2 poser)

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.


SLIK GJØR DU:

  • Bland sammen 1700 gram hvetemel, 300 gram melis og 1 ts kardemomme.
DSC_0826
  • Smelt 300 gram meierismør, ha i 1 liter lettmelk og varm opp til ca 37 grader.
    Pass på at smør- og melkeblandingen ikke blir for varm, da dreper du gjæren.
  • Når smør- og melkeblandingen er fingervarm, rører inn 2 pk med fersk gjær.
  • Hell deretter melken, smøret og gjæren oppi bakebollen med de tørre ingrediensene.
  • Bruk eltekrok og la den gå på lav hastighet i ca 10-15 minutter til alt er blandet godt sammen.
  • Deigen skal være litt løs, IKKE tilsett mer hvetemel enn det står i oppskriften! Bruk heller tid på å kna inn alt hvetemelet slik at du får en smidig deig.
  • Rører du sammen for hånd må du kna godt slik at alt blir blandet godt inn i deigen.
  • Når deigen er ferdig eltet, dekk til bakebollen med et rent kjøkkenhåndkle og sett den til heving i ca 30 minutter på en lun plass (gjerne på varmekablene på badet).
  • Når deigen har oppnådd dobbel størrelse, vask av benkeplaten og gni ca en ts smør utover benken.
  • Jeg bruker ikke hvetemel når jeg triller ut bollene.  Med litt smør på benken er det enkelt å trille ut deigen, du slipper å bruke hvetemel, og bollene blir saftigere.
DSC_0850

Grovhakk ca 500 gram smash og kna godt inn i deigen.

DSC_0854
  • Del deigen i 4 like store emner, og hvert emne i ca 10 like store deler.
  • Trill bollene runde og fine. Hvis du syns bolledeigen klistrer seg inni hendene, gni litt smør inni håndflata. Og hvis du bare har ett stekebrett, trill bollene og legg på bakepapir så lenge.
DSC_0878
  • Når du har trillet ut alle bollene. Sett de til heving på kjøkkenbenken i ca 20 min.
  • Visp sammen 2 egg og pensle bollene når de har hevd ferdig.
DSC_0882
  • Bollene skal stekes midt i ovnen, i forvarmet ovn, 200 grader i ca 10 minutter.
  • Bollene er ferdige etter ca 10 minutter, når de er gylne og fine.
DSC_0909

Håper du vil teste ut denne oppskriften! Ta kontakt hvis du lurer på noe!
Del gjerne oppskriften på facebook, eller legg ut bilde av det du lager på instagram med hashtaggen #idamariesmat 🙂

– Ida Marie ♥

DSC_0915

1 kommentar

  1. Nam! Ser deilige ut!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *